Légörvénybe került egy Hawaiira tartó repülő, többen megsérültek - videó

Vágólapra másolva!
Erős légörvénybe került vasárnap egy Phoenixből Hawaiira tartó repülőgép. A honolului mentőszolgálat információi szerint húsz embert kellett kórházba szállítani, tizenegy sérült állapota súlyos - írja a Tények.
Vágólapra másolva!

A légitársaság szerint ilyen komoly balesetet okozó turbulenciára nem volt példa a közelmúltban. A járaton 278 utas és a tízfős legénység tartózkodott. Három légiutas-kísérőt is kórházba kellett szállítani. A legtöbben vágásokat és zúzódásokat szenvedtek, voltak, akiknek felkavarodott a gyomra a repülőgép rázkódása miatt.

A honolului mentőszolgálat 36 embert látott el.

Kaylee Reyes, az egyik utas elmondta, hogy édesanyja éppen le akart ülni, amikor a légörvény elkapta a gépet, de már nem volt ideje bekötnie magát, felrepült és nekicsapódott a gép plafonjának. A baleset idején a repülési útvonalon a viharok miatt időjárási figyelmeztetés volt érvényben, de mint a légitársaság illetékese elmondta:

azzal kapcsolatban nem kaptak figyelmeztetést, hogy veszélyes turbulanciára kellene számítani.

A légörvény miatt az Airbus A330-200-as azonnal megkezdte az ereszkedést, és a sérültek miatt a legénység vészhelyzetet jelentett, ezért a légiforgalmi irányítók elsőbbséget adtak a járatnak a leszálláshoz.