Senki sem számított Putyin rendkívüli bejelentésére

PUTYIN, Vlagyimir
Moszkva, 2022. május 26. Vlagyimir Putyin orosz elnök videokapcsolaton keresztül vesz részt a Biskekben zajló, 1. Eurázsiai Gazdasági Fórum plenáris ülésén Moszkvában 2022. május 26-án. Az Eurázsiai Gazdasági Fórumot az Eurázsiai Gazdasági Unió tagállamai közötti együttműködés erősítése céljából rendezték meg. MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/pool/Mihail Mecel
Vágólapra másolva!
Vlagyimir Putyin orosz elnök azt mondta, hogy a gyermekes családok állami támogatásának nagyobb súlyúnak és hatékonyabbnak kell lennie - írja az iz.ru.
Vágólapra másolva!

Az államfő rámutatott, hogy integrált támogatási rendszert kell létrehozni a gyermekes családok számára.

Az új állami program legfőbb feladata, hogy a családok elszegényedésének veszélyét minimalizálja - tette hozzá.

- mondta Putyin.

Vlagyimir Putyin orosz elnök Forrás: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/pool/Mihail Mecel

Putyin rámutatott, hogy a családtámogatási rendszert folyamatosan elemezni és kiigazítani kell, és az általános helyzetet kell vizsgálni - nemcsak a demográfiai, hanem a munkaerőpiac, a jövedelem és a bérek alakulása szempontjából is, hogy ezek a paraméterek ne jelentsenek korlátot a családbővítésről szóló döntések meghozatalakor.

Anton Kotjakov munkaügyi és szociális védelmi miniszter a Putyinnal folytatott megbeszélésen azt is elmondta, hogy a rászoruló gyermekes családok és várandós nők egyszeri segélye átlagosan 13 900 rubel (91 000Ft) lesz.

Az új juttatást a szociális pénztárhoz elektronikusan benyújtott kérelemek alapján fogják elbírálni.

Korábban, október 13-án Mihail Mishustin miniszterelnök azt mondta, hogy az orosz Miniszteri Kabinet további forrásokat biztosít a régióknak a három és hét év közötti gyermekes családok számára.

Az orosz elnök kezdeményezése elsősorban az alacsony jövedelmű családokban nevelkedő gyermekek jólétét fogják szolgálni.