Már 18 országot bringázott végig gazdájával egy világjáró skót macska

Vágólapra másolva!
Az utcán talált macskájával utazza be a Földet, a világjáró skót túrázó, Dean Nicholson. A férfi egy boszniai kerékpáros túra során, az utcán talált rá a fiatal macskára, akibe azonnal beleszeretett. Az állat a Nala nevet kapta és már 18 országba követte gazdáját a túrázások alkalmalmával - írja a Mirror. 
Vágólapra másolva!

Dean Nicholson éppen egy világkörüli kerékpáros túrán vett részt, amikor a boszniai hegyekben járva egy halk nyávogásra lett figyelmes. Az úton egy apró, éhes kóbor macska nézett fel rá, éppen hogy csak elfért az ember tenyerében. Dean tartva attól, hogy a cicát elgázolja egy autó vagy elragadja egy ragadozómadár, a biciklije elején lévő táskába tette, és állatorvoshoz vitte. Azonban a szürke-fehér cicának, akit Simba gyerekkori barátja után Nalának nevezett el, más ötletei támadtak és felpattant gazdája vállára. Ez lett a kedvenc ülőhelye.

- tette hozzá a férfi. Dean vlogot indított az utazásaikról a közösségi médiában, amely hatalmas siker lett.

A világutazó macskának egy nap alatt 150 ezer követője lett és igazi közönségkedvencé vált.

Idegenek állítják meg őket az utcán, és szelfiket kérnek. Mostanra több mint egymillió rajongó követi az utazásaikat, a férfi még könyvet is írt közös kalandjaikról.

- mondta egy rajongó. A nem mindennapi páros az elmúlt két évben 18 országban járt. A teljesség igénye nélkül jártak ausztriában, Törökországban, Georgiában és Thaiföldön is. A páros jelenleg jótékonysági célokra gyűjtött pénzt és Nalának köszönhetően már 90 ezer font (több mint 40 millió forint) gyűlt össze.