Varga Mihály: Magyarország kész Ukrajna megsegítésére, újabb uniós hitelfelvételt azonban nem támogat

VARGA Mihály
Budapest, 2022. május 19. Varga Mihály pénzügyminiszter-jelölt beszél meghallgatásán az Országgyűlés költségvetési bizottságának ülésén az Országházban 2022. május 19-én. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Magyarország készen áll Ukrajna megsegítésére, azonban a háborúban álló ország további támogatására javasolt újabb uniós hitelfelvételhez nem járul hozzá - jelentette ki a magyar pénzügyminiszter kedden Brüsszelben.
Vágólapra másolva!

Varga Mihály, aki az uniós tagországok pénzügyminisztereit tömörítő tanács (Ecofin) ülését követően nyilatkozott magyar újságíróknak, hangsúlyozta: Magyarország azért sem támogatja a segítségnyújtás ilyen formáját, mert rossz tapasztalata van az uniós hitelfelvétellel.

Varga Mihály pénzügyminiszter Forrás: MTI/Kovács Tamás

A koronavírus-járvány alatt felvett uniós hitelből járó támogatást Magyarország ugyanis azóta sem kapta meg - húzta alá.

Magyarország készen áll Ukrajna további megsegítésére, eddig több mint egymillió menekültet fogadott és már több mint 31 milliárd forint fordított a háború sújtotta ország támogatására - tette hozzá a pénzügyminiszter.