Csatornába zuhant egy kisbusz: legalább 20 halálos áldozat, 6 sérült

Egyiptom, mentőautó, illusztráció
An ambulance transporting wounded Egyptians arrives at a hospital in Cairo's northern suburb of Shubra on May 26, 2017, following an attack in which 28 Coptic pilgirms were gunned down following a visit to a monastery. - The assailants in three pick-up trucks attacked the bus as it carried visitors to the Saint Samuel monastery in Minya province, more than 200 kilometres (120 miles) from Cairo, before fleeing, the interior ministry said. The attack was claimed by the Islamic State (IS) group. (Photo by MOHAMED EL-RAAI / AFP)
Vágólapra másolva!
Legkevesebb 20 ember meghalt és hatan megsérültek, amikor egy kisbusz egy csatornába zuhant Egyiptom északi részén. Erről számolt be szombaton a helyi Ahram lap a weboldalán.
Vágólapra másolva!

A fővárostól, Kairótól mintegy 110 kilométerre északra fekvő Aga városnál történt balesetben

a mentőknek sikerült 17 ember életét megmenteniük,

de még kutatnak áldozatok után. A sérülteket és a halottakat közeli kórházakba szállították. A buszon mintegy 35-en utazhattak.

egyiptomi mentőautó Forrás: AFP/Mohamed El-Raai

Az Ahram jelentése szerint

a sofőr egy elhibázott előzési manőverben elveszítette az uralmát a jármű felett, és ez okozta a tragikus kimenetelű balesetet.

Egyiptomban gyakoriak a súlyos kimenetelű közlekedési balesetek. Az áldozatok száma évente több ezerre tehető. A balesetek többsége a gyorshajtásra, a meggondolatlan vezetésre, a közlekedési szabályok be nem tartására és laza hatósági ellenőrzésére, valamint az utak rossz minőségére vezethető vissza.