Károly király is üzent a gyászoló ír falunak, ahol korábban felrobbant egy benzinkút

Vágólapra másolva!
Vasárnap este gyertyás virrasztást tartottak a Donegal megyei Creesloughban, a pénteki halálos benzinkút-robbanás halottjainak emlékére. A mintegy 400 fős falut soha nem látott veszteség érte, a helyieket sokkolta a tragédia. A rendőrség szerint baleset történt, azonban az ügyben nyomozást rendeltek el - írja a BBC.
Vágólapra másolva!

Ahogy azt az Origo is megírta, pénteken hatalmas robbanás történt egy írországi falu benzinkútjánál. A pusztítás átterjedt a környékbeli házakra is, tíz ember halálát okozva és legalább ennyien megsebesültek. A helyieket sokkolta a tragédia, azonban a történtek láttán hatalmas összefogás alakult ki.

A lakosok testi épségüket nem féltve keresték a romok alatt szeretteiket és segítették a hatóságok munkáját a mentésben.

Észak-Írországból mentőcsapatokat küldtek át a határon, hogy segítsenek ír kollégáiknak. A pápa, az ír elnök, sőt maga Károly király is részvétét fejezte ki a gyászolóknak.

- írta Károly király. A robbanás legfiatalabb halálos áldozata egy öt éves kislány volt, de több tinédzser is meghalt a pokoli pusztításban.

"Mindannyian szomorúak vagyunk, ez egy nagyon összetartó közösség, egyszerűen hihetetlen ami történt. Túl leszünk rajta, de Creeslough soha nem lesz ugyanaz, mint volt" - tette hozzá Majella Russell helyi lakos.

Hétfőn az Ír Vöröskereszt bejelentette, hogy létrehozta a Creeslough Közösségi Támogatási Alapot a sérültek, gyászolók, hajléktalanná vált vagy bevételtől elesett emberek megsegítésére. Egy külön online felhívást is közzétettek a helyiek megsegítésére, amelyre két nap alatt 219 000 font (több mint 100 millió forint) érkezett.