Felnőttként kezelhetik a vádemeléskor a tizenéves észak-karolinai lövöldözőt

Shooting Leaves 5 Dead In Suburban Neighborhood Of Raleigh, North Carolina GettyImageRank2 Color Image mass shooting control safety Horizontal GUN
RALEIGH, NC - OCTOBER 14: Flowers lay at the entrance of the Hedingham neighborhood on October 14, 2022 in Raleigh, North Carolina. A handful of people left flowers after a shooting left 5 dead and 2 injured in their neighborhood. The suspect, a 15 year old male, is in custody and is being treated at Wake Med Hospital. Melissa Sue Gerrits/Getty Images/AFP (Photo by Melissa Sue Gerrits / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A cselekmény súlyára tekintettel az ügyészség felnőttként kezelheti a tervezett vádemeléskor azt a 15 éves fiút, aki csütörtök este öt embert lelőtt, kettőt megsebesített Észak-Karolina állam fővárosában, Raleigh-ben.
Vágólapra másolva!

A feltételezett elkövető csütörtök este kezdett lövöldözni egy kertvárosi lakónegyedben, öten meghaltak, a két sebesült egyike válságos állapotban változatlanul kórházban van. A gyanúsított szintén megsebesült.

Raleigh város rendőrfőnöke pénteken annyit közölt a bűncselekménnyel kapcsolatban, hogy a gyanúsítottat a lövöldözés után néhány órával egy környékbeli házban vették őrizetbe.

Estella D. Patterson elmondta, hogy a bűncselekmény mintegy 2 mérföldes szakaszon zajlott, a lakónegyed utcáin.

A rendőrfőnök bejelentette, hogy a halálos áldozatok között volt egy szolgálaton kívüli rendőr, aki munkába tartott, amikor halálos lövés érte.

A gyanúsítottat a lövöldözés után néhány órával egy környékbeli házban vették őrizetbe. Estella D. Patterson elmondta, hogy a bűncselekmény mintegy 2 mérföldes szakaszon zajlott, a lakónegyed utcáin. Forrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Melissa Sue Gerrits

A többi négy áldozat helyi lakos volt, akit az eddigi információk alapján a fegyveres véletlenszerűen lőtt le.

Köztük volt egy 16 éves középiskolás, valamint egy 35, egy 49 és egy 52 éves nő.

Lorrin Freeman kerületi ügyész azt mondta, hogy hivatala

felnőttként tervez vádat emelni a tizenéves ellen,

akit súlyos állapotban kórházban ápolnak.

A lövöldöző személyazonosságával kapcsolatban életkorára tekintettel részleteket egyelőre nem közöltek a hatóságok, és tettének indítékáról sem jelent meg értesülés.

Nyilvánosságra kerültek a lövöldözésről szóló lakossági telefonbejelentések, amelyek egy "gyereknek kinéző" fegyveresről szóltak, aki terepszínű ruhában, terepszínű hátizsákkal a kertvárosi lakónegyed fás részéről bukkant fel és nyitott tüzet a helybeliekre.