Videón az eltűnt memphisi kocogó erőszakos elrablása

Vágólapra másolva!
A 34 éves Eliza Fletchert utoljára péntek kora reggel látták kocogni Memphis belvárosában. A nyomozók a megszerzett biztonsági kamera felvételei alapján szombat este őrizetbe vettek egy férfit, akit különösen súlyos emberrablással és bizonyítékkal való visszaéléssel vádolnak az eltűnt óvónő ügyében.
Vágólapra másolva!

A 34 éves Eliza Fletchert utoljára a Central Avenue és a Zach Curlin Street környékén látták kocogni Memphis belvárosában, helyi idő szerint péntek reggel 4 óra 20 perc körül, mielőtt

egy férfi odalépett hozzá, és egy sötét színű GMC Terrainbe kényszerítette.

A terepjáró elindult, és nyugat felé haladt a Central Avenue-n - írja az ABCNews.

A nyomozók által megszerzett biztonsági kamera felvételein látszik, hogy az eltűnt memphisi Eliza Fletchert erőszakkal elrabolta egy férfi. Fletcher az elrablás idején rózsaszín futófelső és lila futónadrág volt rajta. Barna haja és zöld szeme van, 63 kg-ot nyom, és körülbelül 170cm magas.

PHOTO: Memphis police said Eliza Fletcher was abducted while running on Sept. 2, 2022.

Egy kerékpáros elmondta a nyomozóknak, hogy péntek reggel 6:45 körül a Central Avenue környékén közlekedett, és az utcán talált egy Eliza Fletcherhez tartozó mobiltelefont, valamint egy pár Champion szandált - áll a jegyzőkönyvben.

A szandálokat a Tennessee-i Nyomozóiroda laboratóriumában megvizsgálták, és állítólag

Cleotha Abston DNS-ét tartalmazta

a közlemény szerint, akinek a nevére a fekete GMC terepjárő be van jegyezve.

A nyomozók elmentek arra a helyre is, ahol a kerékpáros megtalálta Fletcher mobiltelefonját és a szandált, és megszerezték egy üzlet biztonsági felvételét, amely rögzítette az elrablást.

A felvételen látszik, ahogy a fekete GMC Terrain először elhaladt Fletcher mellett, miközben az kocogott, majd megállt előtte egy parkolóban, és megvárta, amíg a futó elhalad az autó mellett.

A nyomozók a videóra hivatkozva azt mondták, hogy a terepjáró körülbelül négy percig állt a parkolóban az áldozattal együtt, mielőtt az autó elindult volna.

A videófelvétel azt is rögzítette, hogy ugyanez a terepjáró az elrablás előtt körülbelül 24 perccel az elrablás előtt már a helyszínen várakozott.

PHOTO: Memphis police released this image of the suspect's car in the alleged abduction.

A nyomozók megtudták, hogy Abston egy vegytisztítóban dolgozott, és a főnökétől kapták meg a férfi mobiltelefonszámát - áll a jegyzőkönyvben.

A nyomozók a mobiltelefon elemzésével megállapították, hogy az a bűntény helyszínének közelében volt, amikor az történt.

Szombaton reggel a rendőrség felvette a kapcsolatot Abston testvérével és egy másik szemtanúval, akik mindketten azt állították, hogy a gyanúsított pénteken 7:50 körül megjelent az otthonukban, és látták, amint a terepjáró belsejét takarítja, a mosogatóban mossa a ruháit, és "nagyon furcsán viselkedik"

- áll a jegyzőkönyvben.

Fletchert nagy erőkkel keresik, és családja 50 000 dolláros (több, mint 20 millió forintos) jutalmat ajánlott fel a hollétével kapcsolatos információkért.

A memphisi rendőrség vasárnap kora reggel a Twitteren jelentette be, hogy a 38 éves Cleotha Abstont emberrablással és bizonyítékkal való visszaéléssel vádolják az eltűnt óvónő ügyében.

A rendőrség közölte, hogy szombat este őrizetbe vették Abstont, miután megtalálták egy terepjáróban, amelyet a hatóságok az emberrablással összefüggésben kerestek.

A Shelby megyei seriff hivatala által vasárnap nyilvánosságra hozott információk szerint Abston állítólag a letartótztatásakor megpróbált elmenekülni a terepjáróval.

A gyanúsított, aki egy vegytisztítóban dolgozik, eddig nem volt hajlandó semmit elárulni a nyomozóknak Fletcher hollétéről.

Abston testvérét, aki 36 éves és akiről jelenleg nem feltételezik, hogy köze lenne az emberrabláshoz, a rendőrség szintén letartóztatta kábítószerrel és lőfegyverrel kapcsolatos vádak miatt.

A rendőrség közölte, hogy 34 éves tanárnőt továbbra is keresik. Az elrablásával kapcsolatos nyomozás "aktív és folyamatban van" - közölte a rendőrség.

A rendőrség azt gyanítja, hogy a 34 éves futó vélhetően súlyos sérüléseket szenvedett az elrablása során.