Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Halálra ítéltek egy volt igazságügyi minisztert Kínában

Kína, Fu Cseng-hu, volt igazságügyi miniszter, halálbüntetés, korrupció
Vágólapra másolva!
Kenőpénz elfogadásának és bűnözők segítésének vádjával halálra ítélték a volt igazságügyi minisztert Kínában, de az ítéletet két évre felfüggesztették - jelentette csütörtökön a kínai állami televízió.
Vágólapra másolva!

Hszi Csin-ping elnök 2012-es hatalomra lépésével kezdetét vette a vezető tisztségviselők korrupciója elleni harc, a 67 éves Fu Cseng-hu esete a legutóbbi a hosszú sorban.

Fu bűnösnek vallotta magát abban, hogy visszaélt hatalmával miniszterként, valamint 2005 és 2021 között a kínai főváros rendőri vezetőjeként, amikor segített fivérének és másoknak bűnös tevékenységük elrejtésében - jelentette hírportálján a CCTV kínai állami televízió.

- írta júliusban a China Daily című állami újság.

Sem a csütörtöki híradás, sem a korábbi jelentések nem közölték, milyen bűncselekmények elkövetésével vádolták a volt miniszter fivérét, Fu Vej-huát.

A felfüggesztett halálbüntetést általában hosszú börtönbüntetésre változtatják, ha úgy ítélik, az elítélt megváltozott. Fu esetében életfogytig tartó börtön lehet az ítélet feltételes szabadlábra helyezés lehetősége nélkül - közölte a CCTV.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről