Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Orbán Viktor és a magyar kormány mellé állt a volt szlovák miniszterelnök

Orbán Viktor; FICO, Robert
Orbán Viktor és Robert Fico sajtótájékoztatója Pozsonyban
Vágólapra másolva!
Határozottan kiáll Magyarország és Orbán Viktor mellett Robert Fico Szlovákia volt kormányfője, aki minderről a HírTV-nek nyilatkozott. Az interjút a HírTV szombaton 23 órakor sugározza, a Globál című műsorban.
Vágólapra másolva!

- mondta Robert Fico a HírTV Európai Híradó című műsorának.

Fico hozzátette: ha valaki – jelen esetben a Bizottság – azt állítja, hogy ma Magyarországon sérült a jogállamiság, akkor kissé nevetnem kell, hiszen mi is történik akkor Szlovákiában? Szlovákiában a börtönökben halnak meg bizonyos személyek, Szlovákiában tanúi lehetünk annak, hogy az Igazságügyi Minisztériumnak bocsánatot kell kérnie azoktól az emberektől, akiket jogtalanul ítéltek el.

Robert Fico határozottan kiállt Magyarország mellett Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Botár Gergely

Fico: Ez az EU végét jelentené

Ha bárki a vétójog megszüntetésére törekszik, akkor ez az Európai Unió végének a kezdetét jelenti, hiszen akkor miért lesznek ott a kis országok? Ez esetben az Európai Tanács ülését követően is elég minket meghívni, és közölhetik velünk, hogy miben is állapodott meg Németország és Franciaország - tette hozzá.

Kormányfőként egyetlen lőszert sem küldtem volna Ukrajnának. Mert aki fegyvert küld Ukrajnának, az a háború folytatása mellett teszi le a voksát. Senki sem mondhatja ki egy mondatban azt, hogy békepárti és hogy fegyvereket szállít Ukrajnának. Ez egyszerűen lehetetlen - tette hozzá.

Az Európai Unióban hozott szankcióink akár egy milliméterrel is visszaszorították az oroszokat Ukrajnában? A válasz egyszerű, a szankciók egyáltalán nem változtattak Oroszország Ukrajnával szembeni álláspontján. Akkor mire jók ezek a szankciók? Arról nem beszélve, hogy kontraproduktívak, és különösen a kisebb országoknak okoznak komolyabb gondokat - mondta Fico a HírTV-nek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről