Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Bebizonyosodott: az FBI beavatkozott az amerikai választásba, Biden mellett

10 milliárdos, aki sose fejezte be 
  Allen And Company Annual Meeting Brings Business Executives, Media Moguls, And Politicians To Sun Valley, Idaho GettyImageRank1 USA Idaho Sun Valley - Idaho Color Image Photography
SUN VALLEY, IDAHO - JULY 08: CEO of Facebook Mark Zuckerberg walks to lunch following a session at the Allen & Company Sun Valley Conference on July 08, 2021 in Sun Valley, Idaho. After a year hiatus due to the COVID-19 pandemic, the world’s most wealthy and powerful businesspeople from the media, finance, and technology worlds will converge at the Sun Valley Resort for the exclusive week-long conference. Kevin Dietsch/Getty Images/AFP (Photo by Kevin Dietsch / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója és vezérigazgatója szerint az FBI nem sokkal azelőtt figyelmeztette a közösségi médiaóriást a „közelgő orosz propagandára", hogy kirobbant volna a sztori a Joe Biden fia, Hunter által elhagyott laptopról - írja a Mandiner a Breitbartra hivatkozva.
Vágólapra másolva!

A Facebook-vezér a The Joe Rogan Experience című műsorban elmondta: „az FBI lényegében felvette a kapcsolatot néhány emberrel a csapatunkból, és azt mondták: >>Hé, csak hogy tudjátok, legyetek résen. Volt egy... úgy tudjuk, hogy volt egy csomó orosz propaganda a 2016-os választáson.<<

- állította a műsorban Zuckerberg.

Nem sokkal a FBI-figyelmeztetést követően a New York Post leközölte az első cikket Hunter Biden laptopjáról. A hírt a Twitter azonnal letiltotta, a Facebook pedig korlátozta annak megosztását. A tartalom Zuckerberg szerint „jelentősen" kevesebb felhasználó hírfolyamában jelent meg.

„Mi úgy voltunk vele, hogy ha az FBI (amit én még mindig legitim intézménynek tekintek ebben az országban)

- magyarázkodott Zuckerberg.

Bár a milliárdos szerint az FBI nem nevezte meg konkrétan a Hunter Biden-sztorit, mint „orosz propagandát", szerinte az „alapvetően beleillik a képbe". A Facebook-vezér ráadásul azt is kénytelen volt elismerni, hogy a Twitteren és Facebookon letiltott, álhírnek bélyegzett sztori teljes egészében valós.

- magyarázta Zuckerberg.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről