Mentegeti Soros György blogja Soros bukott ügyészeit

China's state media warns Soros on betting against yuan, HK dollar China Chinese George Soros investor billionaire SQUARE FORMAT
Soros György
--FILE--Billionaire investor George Soros, chairman of Soros Fund Management and founder of The Open Society Institute, reacts at a sub-forum during the Boao Forum for Asia Annual Conference 2013 in Qionghai city, south China's Hainan province, 8 April 2013. China's state media has warned billionaire investor George Soros against betting on falls in the value of the Chinese yuan and Hong Kong dollar amid widespread worries over the health of the world's second-largest economy. China's fourth-quarter economic growth slowed to the weakest since the global financial crisis, increasing pressure on a government struggling to regain investors' confidence after perceived policy missteps jolted global markets. "Soros' challenge against the renminbi (yuan) and Hong Kong dollar is unlikely to succeed, there is no doubt about that," the People's Daily overseas edition said in a front-page opinion piece on Tuesday (26 January 2016). China's economic fundamentals remain sound, despite slower growth, volatility in its stock market and the yuan's depreciation against the U.S. dollar, said the opinion piece, written by a researcher at the commerce ministry.
Vágólapra másolva!
Soros György magyarországi blogjaként ismert 444.hu felületén augusztus 18-án megjelent egy cikk a következő cím alatt: „Soros és a progresszív ügyészek". Magától értetődően a 444 munkatársa nem egy Sorost leleplező cikket írt – jegyzi meg leleplező riportjában a Tűzfalcsoport. A Soros-blog az amerikai igazságszolgáltatás kapcsán (is) a milliárdos érdekeit képviseli, védi, a káros politikája áldozataival pedig mit sem törődik. A 444.hu újságírója vagy teljesen vakon, vagy lelkiismeret-furdalás nélkül képes saját olvasótáborának is azt hazudni, hogy Soros nem hibás. Holott még a milliárdos is beismeri írásában, hogy jelentős összegekkel támogatja a bűnözés elszabadulásért jelentős mértékben felelős baloldali, progresszív ügyészeket.
Vágólapra másolva!

A Sárosi Péter által jegyzett cikk rögtön ezzel a felütéssel indul: „Az amerikai bűnözési hullám mögött nem Soros György áll, hanem rendszerszintű problémák, köztük a fegyvereladások növekedése." Természetesen senki nem állította azt, hogy minden egyes rablás, gyilkosság, vagy egyéb bűncselekmény mögött ott van Soros, sőt, mi több, ő maga húzta meg a ravaszt.

Soros György Forrás: Imaginechina via AFP/dycj - Imaginechina/Dycj

Az ő tevékenysége azonban nagyban hozzájárult az elmúlt években a bűnözés drasztikus emelkedéséhez.

Kezdjük azzal, hogy már annak létrejötte, tehát közel egy évtized óta támogatja a milliárdos a radikális baloldali Black Lives Matter (BLM) mozgalmat, akik 2020-ban George Floyd halálát követően elsősorban az Egyesült Államokban, de sok helyütt Nyugat-Európában is gyújtogatásra, fosztogatásra és rendbontásra szólították fel szimpatizánsaikat. Már önmagában ez is nagyban hozzájárult az erőszakhullám erősödéséhez. Ennek tetejébe jöttek még a progresszív, Soros által támogatott ügyészek, akik szintén a „büntetőjogi reformokért" küzdenek.

Emberéleteket követelő „reformok"

Mik is ezek a reformok? Például egyes bűncselekmények dekriminalizálása, büntetési tételek csökkentése, vagy éppen veszélyes bűnözők szabadlábra engedése viszonylag alacsony óvadékért cserébe. Ezen reformok hosszútávú következményei katasztrofálisak, de már rövid távon is rohamosan rontották a közbiztonságot. A tőzsdespekuláns hatalmas vagyona révén hozzávetőlegesen 75 ügyészt segített a választásokon. Ahol nyert a jelöltje, ott drasztikusan csökkent a kiszabott börtönbüntetések száma, a bűnözés pedig ezzel egyenesen arányosan megugrott.

Soros ügyészei ugyanis rendre olyan intézkedéseket vezettek be, amelyek segítségével csak enyhe büntetéseket ítélnek meg bizonyos bűncselekmények után:

a lopás, a rablás, a kábítószer birtoklása vagy árusítása és a prostitúció esetében is jelentős enyhítésekről döntöttek.

Philadelphiában a gyilkosságok száma több mint kétszeresére nőtt azóta, hogy a Soros által támogatott Larry Krasnert 2017-ben megválasztották ügyésznek, az illinois-i Cook megyében pedig 2021-ben több mint 1000 gyilkosságot jegyeztek fel – 1994 óta a legtöbbet.

Waukesha városban 2021 novemberében egy bűnöző a rendőrök elől menekülve belehajtott egy békés felvonulásba, ennek következtében hatan meghaltak, és több mint hatvan ember súlyosan megsérült. A gázolót épp akkor engedték ki a Milwaukee megyei börtönből – mindössze 1000 dolláros óvadék ellenében –, annak ellenére, hogy korábban erőszakos bűncselekményeket követett el

A V4NA egy elképesztő esetről számolt be: „A Los Angeles-i ügyész is szerepel azok listáján, akiket Soros György rengeteg pénzzel támogatott. George Gascón korábban olyan reformokat vezetett be a rendfenntartás kapcsán, amelyek miatt drasztikusan megnőtt a bűnözés, így nem csoda, hogy nem lép fel a vonatfosztogatások ellen. Megválasztása óta a rablások és a gyilkosságok száma is ugrásszerűen emelkedett, miután az ügyész jelentősen mérsékelte a bűncselekményekért járó büntetéseket.

A legnagyobb visszhangot egy nemrég meggyilkolt fiatal nő esete keltette, akit a munkahelyén végeztek ki. Feltételezett gyilkosa óvadék ellenében szabadlábon volt két korábbi letartóztatás miatt. Az áldozat apja a politikusokat hibáztatta, akik szabadon engedték a bűnözőket. Ez a vélekedés egyébként egyre gyakoribb azokban a városokban, ahol Soros György által támogatott ügyészek uralkodnak."

A 444.hu kiáll a gazda, Soros mellett

A 444.hu újságírója vagy teljesen vakon van, vagy lelkiismeret-furdalás nélkül képes saját olvasótáborának is azt hazudni, hogy Soros nem hibás. Holott még ő is beismeri írásában, hogy a milliárdos spekuláns jelentős összegekkel támogatja a progresszív ügyészeket:

„Soros az utóbbi évben valóban jelentős összeget (3 millió dollár) fektetett be a büntető-igazságszolgáltatás reformját támogató kezdeményezésekbe, de ezek a reformok egyáltalán nem okai a bűnözési hullámnak."

Mi nem stimmel ezzel a mondattal?

A szerző elfelejti megemlíteni, hogy az elmúlt években körülbelül 30 millió dollárt költött Soros a büntetőjogi reformok támogatására, és abban sincs igaza, hogy ez nem volt hatással a közbiztonság romlására.

Máskülönben miért lenne egyértelmű összefüggés a progresszív ügyészek győzelme és az illetékességükbe tartozó városokban a bűnözés növekedése között? Vagy ennyire hülyének nézi az embereket a 444 újságírója? – teszi fel a kérdést a Tűzfalcsoport.

Képes azzal védekezni, hogy a mostani ugrás az erőszakos bűncselekmények számában valóban nagy, de még így is elmarad az 1990-es évek csúcspontjától. Mintha ez vigasztalást jelentene bárkinek is, aki elvesztette egy hozzátartozóját vagy barátját a túl engedékeny ügyészeknek köszönhetően...

„Azok a progresszív reformok, amelyeket Soros is támogat, arra irányulnak, hogy ne kozmetikázzunk, tünetileg kezeljünk: hanem a gyökereknél próbáljunk tartós változást elérni" – magyarázza kenyéradója bizonyítványát Sárosi a cikkben.

Szerinte a probléma inkább az, hogy az elkövetők nem kapnak időben segítséget függőségükre, mentális problémájukra, vagy hogy nem kapnak szociális támogatást és lakhatást.

Ennél progresszívebb üres szöveget nehezen hozhatott volna össze a szerző. A szegénység vagy a rossz egészségügyi állapot nem jelenthet magyarázatot és felmentést arra, ha valaki bűncselekményt követ el. Pláne akkor nem, ha tette erőszakos, sőt, ha emberéletet is követel.

Végezetül így mentegeti Sorost a 444.hu újságírója: „Nem Soros tehet az erőszakos bűnözés növekedéséért az Egyesült Államokban: ő éppen olyan, évtizedek óta súlyosbodó társadalmi problémákra adott válaszokat támogat, amelyeket a társadalomkutatók már régóta sürgetnek. Az ellene irányuló nemtelen támadások pedig szépségtapaszok csupán, amelyekkel próbálják takargatni a bűnözés mögött álló valódi mozgatórugókat, és valódi megoldásokat." Mi ez, ha nem sorosista propaganda?

Soros abortuszpárti törekvései Európában sem lankadnak - Írországban már megcsinálták

Soros György alapítványai és álcivil szervezetei évek óta támogatják az abortuszpárti kezdeményezéseket. Nem volt ez másképp akkor sem, mikor a teljes abortusztilalom kivezetéséről tartottak népszavazást Írországban.

Soros György és fia, Alex Forrás: Facebook

A hagyományosan katolikus és konzervatív írek 2018. május 25-én döntöttek az abortusz liberalizációja mellett, az „igen" szavazatok majdnem 70 százalékkal győztek. Amikor 1983-ban szintén népszavazással döntöttek a magzati életet védő alkotmánymódosításról, csaknem ugyanennyi szavazattal szigorították az abortusz szabályozását. Mi okozhatta a változást?

Természetesen a két referendum között eltelt 25 év, változott a világ, ahogy mondani szokás, de az abortusz legalizálása mellett szóló elsöprő mennyiségű szavazatra más magyarázatot is találhatunk.

Egy belső, nők jogait érintő hároméves (2016-2019) stratégia szerint eleve az volt Sorosék terve, hogy Írországban megváltoztassák a szigorú abortusz-szabályozást, mondván, ha ott sikerrel járnak, más katolikus országokban is alkalmazhatják a bevált gyakorlatot.

„Mivel az egyik legszigorúbb abortusz-szabályozása Írországnak van, ha ott nyerünk, más erősen katolikus európai országokra is hatással lehet, például Lengyelországra, és bizonyítékul szolgálhat arra, hogy a változás még ilyen konzervatív helyeken is lehetséges" – szerepel a dokumentumban.

A stratégia alapján három nagy abortusz mellett érvelő ír szervezetet támogatott a Nyílt Társadalom Alapítvány:

az Amnesty International Ireland 137.000 eurót kapott 2016 elején, az Irish Family Planning Association 127.000 eurót

nagyjából ugyanakkor és az Abortion Rights Campaign 25.000 eurót kapott erre a célra (ők már visszafizették). Azonban az írek, akárcsak mi, magyarok, sokáig éltek elnyomás alatt, így ők is szeretnék magukat megvédeni a külföldi befolyástól. Az 1997-es választási törvényük szerint regisztrálni kell azokat, akik 100 eurónál nagyobb összeget adományoznak egy szervezetnek politikai célokra. Sőt, a törvény egyenesen megtiltja, hogy külföldről adományt fogadjanak el, kivéve, ha külföldön élő ír állampolgár az adományozó. A szabályozás célja, hogy megakadályozzák a külföldi befolyást Írország belpolitikájába, így a választásokba és népszavazásokba is.

Soros hatalmas adományai tehát nem feleltek meg az ír szabályozásnak. A kormányzat egy szerve (Standards in Public Office Commission) felszólította tehát ezt a három szervezetet, hogy fizessék vissza a kapott juttatást.

Amnesty International Forrás: Shutterstock

A felszólításra válaszul az ír Amnesty International igazgatója, Colm O'Gorman közölte, hogy

Mármint, szerinte emberi jogokat sért, hogy a törvény alapján Sorostól nem fogadhatnak el pénzt.

Az Európai Parlament sem maradhat ki a diskurzusból

Európa szomszédságában háború folyik, folyamatosan érkeznek Ukrajnából a menekültek, háborús infláció van és a brüsszeli szankciós politika miatt az energiaárak is az egekbe szöktek, ki tudja, meddig emelkednek.

Minden európai polgár a saját bőrén érzi az orosz-ukrán konfliktus következményeit. És akkor mivel foglalkozik az Európai Parlament? Természetesen nem az általuk képviselt emberekkel, hanem az amerikai abortuszhelyzettel.

A helyzet azonban az, hogy ebben a kérdésben az EU-nak nincs hatásköre, még az EU-ban sem: az abortusz szabályozása ugyanis a tagállamok kompetenciájába tartozik.

2022. június 8-án az EP-ben elfogadtak egy határozatot, hogy „emlékeztessék az Egyesült Államok Legfelsőbb Bíróságát, hogy létfontosságú fenntartani a Roe kontra Wade (1973) ügyet, amely az amerikai alkotmányban védi az abortuszhoz való jogot." A képviselők továbbá arra kérték a tagállamokat, hogy dekriminalizálják az abortuszt, szüntessék meg a „biztonságos és legális abortusz, valamint a szexuális, reproduktív és egészségvédelmi szolgáltatásokhoz való hozzáférés" akadályait, amelyeket megkülönböztetés nélkül kell biztosítani. Az orvosok szerintük nem tagadhatják meg a nők abortuszhoz való hozzáférését vallási vagy lelkiismereti okokra hivatkozva, mivel ez veszélyeztetheti a páciens életét.

Ezt követően 2022. július 7-én egy újabb határozatot fogadtak el az EP-ben, melyben már azt is követelték, hogy az abortuszhoz való jog bekerüljön az EU Alapjogi Chartájába

(mely tulajdonképpen a jogszabályi hierarchiában egy szinten van az uniós alapszerződésekkel, minden tagállamban kötelező). A képviselők azt szeretnék, hogy üljön össze az állam- és kormányfőkből álló Európai Tanács, hogy megvitassák az uniós szerződések felülvizsgálatát. Ez egy bonyolult, egyhangúságot igénylő folyamat -, amely lehetővé tenné az Alapjogi Charta módosítását, kiegészítve azzal, hogy „mindenkinek joga van a biztonságos és legális abortuszhoz".

Ez a kezdeményezés meglehetősen visszás. Nem azért, mert az abortuszhoz való jog elismerését követelik, ez szívük joga, hanem azért, mert az EU Alapjogi Chartájának 2. cikke szól az élethez való jogról. Az abortuszhoz való jog beépítésével e kettő között keletkezne ellentmondás, és megnyitna egy parttalan vitát arról, hogy mikor kezdődik az élet.

Hiába, a haladó agendánál nincs fontosabb, a progresszió útjába nem állhat sem háború, sem válság.

Ha ez megvan, jöhet a férfiak abortuszhoz való joga is! – véli a Tűzfalcsoport.