Megdöbbentő dolog várja a látogatókat a londoni állatkert egyik terráriumában

Vágólapra másolva!
A londoni álletkertben eddig a legtöbben a majmokra, a pingvinekre és az oroszlánokra voltak kíváncsiak, most azonban egy különös krokodilbőrből készült, terráriumban kiállított táskára kíváncsi mindenki.
Vágólapra másolva!

A londoni állatkert hüllőházában egy élettelen tárgy hozza lázba a látogatókat.

A kiállított kézitáskát egy veszélyeztetett sziámi krokodil bőréből készítették.

A táskát az Egyesült Királyság határmenti tisztviselői lefoglalták egy londoni repülőtéren még 2018-ban és átadták az állatkertnek, hogy felhívják a figyelmet az illegális, vadonélő állatok kereskedelmének a világra gyakorolt hatására.

Az állatkerben nincsenek élő sziámi krokodilok - és ez meglehetősen érthető, mivel úgy vélik, hogy világszerte csak 500-1000 ilyen faj maradhatott fenn az élőhelyeikről való kiszorításuk és a vadászat miatt.

A Twitterre felkerült egy látogató által készített poszt a táskáról, ami ismét felhívta erre a figyelmet, amit Dr. Ben Tapley - a hüllők és kétéltűek kurátora nagyra értékelt.

A sziámi krokodilok természetes élőhelyei Délkelet-Ázsia és Indonézia lassú folyású folyóiban vannak.

Dr. Tapley elmondja, hogy a londoni állatkert a világ vezető szerveivel és közösségeivel együttműködve védi a vadonélő állatokat, támogatja az embercsempész-hálózatok felszámolását és fellép a veszélyeztetett fajok iránti kereskerdelem ellen - írja a BBC News.

A londoni állatkertben számos kritikusan veszélyeztetett faj található, melyek közül sok az illegális kereskedők célpontja.

2000 óta az állatkert több mint 3000 állatnak adott otthont, amelyeket a határőrség a repülőtereken és kikötőkben elkobzott.

A Regent's Parkban lévő 196 éves állatkerben ezek az egzotikus lakók: egyiptomi teknősök, vörös esőbékák, zöld pitonok és több száz korall.