Nagy meglepetésre bukkant a férfi, amikor kihozták a vacsoráját

igazgyöngy, gyöngy
A picture taken in Sakaguchi pearl farm in Shima on October 12, 2018, shows an Akoya pearl in an oyster shell. - In Japan's picturesque Ago Bay, a couple sits in a little hut picking out oysters from a net, cleaning them carefully one-by-one before replacing them gently back in the water. Their hope: in several months, these oysters will produce a glistening white pearl from a cultured farming technique invented in Japan but in decline as experts die out in the ageing country. (Photo by Martin BUREAU / AFP) / TO GO WITH AFP STORY: Japan-culture-pearls-agriculture, FEATURE by Anne BEADE
Vágólapra másolva!
A pennsylvaniai Phoenixville-ből származó Scott Overland családjával a Delaware állambeli Rehoboth Beachen található Salt Air étteremben vacsorázott, kagylót rendelt, majd amikor kihozták elakadt a lélegzete - írja a FoxNews.
Vágólapra másolva!

Evés közben valami keményet és ropogósat éreztem a számban - mesélte a FOX 5 DC-nek a férfi.

- tette hozzá.

A gyöngy élénk levendulaszínű volt, a család viszont nem tudta, hogy a kagylók ilyen színű igazgyöngyöt is termelnek. Amikor azonban alaposabban is megvizsgálták a kagylót, egy természetes bemélyedést fedeztek fel benne, így már egyértelművé vált, hogy az valódi igazgyöngy.

Illusztráció Forrás: AFP/Martin Bureau

Egy kutatás után az is kiderült, hogy

ezek akár 600 és 1 600 dollár (250-650 ezer forint) közötti összegbe is kerülhetnek a méretüktől és az alakjuktól függően.

A Nemzetközi Drágakő Társaság (IGS) szerint az ilyen típusú gyöngyök - amelyek egy Új-Angliában őshonos kemény sósvízi kagylófajban nőnek - kivételesen ritkák, hiszen 5000 kagylóból csak egy termeli.