Az angol háziorvos szerint csak stresszes volt az édesanya, pedig agydaganata volt

Hayley Bracken, agydaganat
Vágólapra másolva!
Egy anyának azt mondta a háziorvosa, csak pihennie kell, mert túlságosan stresszes, miközben valójában agydaganata volt. A 34 éves nő most azért kampányol, hogy több kutatást és kezelést végezzenek az agydaganattal kapcsolatban - írja a Bors.
Vágólapra másolva!

2019-ben a failsworth-i Hayley Bracken furcsán érezte magát olykor, de nem gondolta, hogy ezek komoly gondra utalnak. Olyan dolgokat kezdett el hallani, amelyek valójában nem történtek meg, majd elvesztette az étvágyát és szédülni kezdett.

Elment az orvoshoz, aki azt mondta neki, csak stresszes, ezért pihenjen legalább egy hetet.

Hayley azonban érezte, hogy nagyobb lehet a baj, már hányt is, ezért elment egy másik orvoshoz, aki MRI-vizsgálatra küldte.

Akkor derült ki, hogy agydaganata van.

Hayley, a Teach First fejlesztési vezetője elmesélte: „Akkor még nem tudtam, de az első rohamom akkor volt, amikor a mesterszakot végeztem pszichológiából. Két másik diákkal voltam, és azt hittem, velem beszélnek, de amikor megkérdeztem, mit mondtak, azt mondták, hogy nem mondtak semmit. Nem gondolkodtam ezen, csak elnevettem magam. Ezután sok furcsa élményem volt, például azt hittem, hogy hallom a tévét, amikor nem volt bekapcsolva. Aztán 2019 szeptemberében éppen egy edzésen voltam, amikor az edzőm megkérdezte, jól vagyok-e. Néhány perce beszélt hozzám, de elájultam. Nem emlékeztem semmire.”

Hét héttel a vizsgálat után egy tanácsadó felhívta Hayleyt, és megkérte, hogy másnap menjen be a kórházba.

„Munkába vezettem, amikor felhívott, de követeltem, hogy mondja el, mi a baj. Azt mondta, olyan elváltozást találtak, amelyet esetleg meg kell műteni. Iszonyatos megkönnyebbülést éreztem, mert tudtam, hogy valami nem stimmel, mondhatott bármit a háziorvos. Amikor másnap megláttam a szkennelt képet, megdöbbentem, mert egy hatszor öt centis daganat volt a halántéklebenyemen.”

Januárra írták ki műtétre, ezért el kellett halasztaniuk a jamaicai nyaralásukat a párjával, Matthew-val. A műtét közben Hayley ébren volt és különböző feladatokat kellett végeznie, hogy lássák, nem sérült az agya. Végül a daganat 90 %-át sikerült eltávolítani.

Végül májusban házasodott össze a szerelmével és nemsokára közös gyerekük is lett: Oonagh 2022. január 28-án született.

Hayley tapasztalatai után a Brain Tumor Research jótékonysági szervezettel dolgozik.

Júniusban Hayley levelet írt képviselőjének, Angela Rayner árnyékkancellárnak, és megkérdezte, hogy „miért nincs új kezelési lehetőség több mint két évtizede".

A jótékonysági szervezet szerint az agydaganatok több 40 év alatti felnőttet és gyereket ölnek meg, mint bármely más rákfajta. Azonban a rákkutatásra fordított nemzeti kiadások mindössze 1 százalékát fordították erre a pusztító betegségre.