Már legalább 53 halottja van a Fülöp-szigetekre lecsapó trópusi viharnak

Horizontal LANDSLIDE
This aerial photo shows the collapsed mountain side and buried houses in the village of Bunga, Baybay town, Leyte province, in southern Philippines on April 12, 2022, a day after a landslide slammed into the village due to heavy rains brought about by tropical storm Megi. (Photo by Bobbie ALOTA / AFP)
Vágólapra másolva!
Legalább 53 ember meghalt  földcsuszamlások és áradások következtében, miután a Megi nevű trópusi vihar lecsapott a Fülöp-szigetekre. A vasárnapi természeti katasztrófa halálos áldozatainak száma azonban a hatóságok szerint csak emelkedni fog.
Vágólapra másolva!

A Fülöp-szigetekre vasárnap lecsapott trópusi vihar után a mentőcsapatok szerdán még mindig túlélőket kerestek az elárasztott falvakban, sárban ásva és mellmagasságú vízben gázolva - írja a BBC.

A halálos áldozatok száma már 53-ra nőtt, a hatóságok szerint ez még emelkedni fog.

Az egyik faluban, Pilarban a házak mintegy 80 százalékát a tengerbe sodorta a víz - mondta egy kormánytisztviselő.

Legalább 53 ember vesztette életét földcsuszamlások és áradások következtében a Fülöp-szigeteken, miután az országra lecsapott a Megi nevű trópusi vihar. Forrás: AFP/Bobbie Alota

A Fülöp-szigetek középső Leyte tartományában található Baybay város körüli falvak a legsúlyosabban érintettek a természeti katasztrófában.

A vihar elől sokan magasabban fekvő területekre próbáltak menekülni,

a mentési munkálatokat az állandó esőzés nehezítette, de kedden némileg javultak már az időjárási körülmények.

A mentőalakulatok továbbra is versenyt futnak az idővel a túlélők megtalálásáért.

A Fülöp-szigetekre évente átlagosan 20 hasonló erősségű vihar csap le évente.