Agyonvert egy medvét egy iráni férfi, letartóztatták

grizzly, medve, erdő
Grizzly medve támadt és ölt meg egy férfit Amerikában - A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Vasárnap letartóztattak egy férfit Iránban, mert agyonvert egy veszélyeztetett barnamedvét egy helyi faluban. Az állami hírügynökség szerint az Ardabil tartományban található Kenazaq falu lakói üldözték és bántalmazták az állatot, majd egy traktorral a földhöz szorították - írja a BBC.
Vágólapra másolva!

A medve az üldözés során láb- és medencecsonttörést szenvedett, valamint megsérült a gerince is.

Az Irna állami hírügynökség információi szerint az állatot a hatóságok egy állatklinikára szállították, ahol azonban elpusztult.

Hétfőn az ardabili igazságszolgáltatás vezetője bejelentette, hogy a bűnöst letartóztatták - közölte az Isna félhivatalos hírügynökség. Máig nem tudni, hogy mi késztette a falu lakóit arra, hogy megtámadják az állatot.

Irán barnamedve-populációja, amely a Zagros és az Alborz-hegységben összpontosul, csökkent az élőhelyek elvesztése és a vadászat miatt. Az esettel egy időben szintén Iránban vasárnap agyonlőttek egy veszélyeztetett perzsa leopárdot, miután megtámadott és megsebesített egy rendőrt a fővárostól, Teherántól északra fekvő Ghaemshahr városában. A leopárdot később elfogták és egy menhelyre szállították, de belehalt sérüléseibe.

Címlapi képünk illusztráció!