18 méterről zuhant le egy autó egy parkolóház tetejéről, két tinédzser meghalt

Essen, autóbaleset, Essen autóbaleset
17 April 2022, North Rhine-Westphalia, Essen: The wreckage of a car lies next to a parking garage. Two young men have fallen on Easter Sunday in Essen with a car from the top floor of a parking garage and died. (to dpa: "Car plunges from parking garage - two young men dead") Photo: Markus Gayk/TNN/dpa (Photo by Markus Gayk / TNN / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Parkolóház tetejéről zuhant le egy autó Essenben - írja a Bild. A kocsi közel 18 métert zuhant, két tinédzser meghalt. A fiatalok veszélyes manővereket hajtottak végre a tetőszinten.
Vágólapra másolva!

A baleset vasárnap este történt, a két fiatal egy sötétzöld Golffal zuhant le. A földbe csapódáskor még éltek, de nem sokkal később a kórházban mindketten meghaltak.

A sofőr valószínűleg kockázatos manővereket gyakorolt a parkoló tetején, amikor a jármű megcsúszott és átszakította a korlátot.

A fiatalok tizennyolc métert zuhantak. A balesetnek többen szemtanúi voltak.

A roncsból tűzoltók vágták ki őket.

Az autó roncsa a baleset helyszínén 2022 április 17-én Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Markus Gayk

Szemtanúk elmondása alapján egy ideje már lehetett hallani a folyamatos motorzúgást, majd a csattanást is.

A hangok alapján azt lehetett sejteni, hogy két autó összeütközött, de ilyen brutális balesetre nem számítottak.

Az egyik szemtanú egy kioszkot vezet a baleset helyszíne közelében, épp cigaretta szünetet tartott, amikor látta az autót becsapódni. Két másik közelben lakó arról számolt be, hogy

a parkolóháznak gyakorlatilag csak az alsó szintjei voltak használhatók, a felsőbb szinten mindig a fiatalok drifteltek és buliztak.

Kilátás a parkolóházra, ahonnan két fiatal kizuhant autójával Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/David Young

Az elhanyagolt állapotú többszintes parkoló hemzseg vandalizmus nyomaitól, mert a fiatalok kalandjátszóterükké varázsolták a többszintes parkolót:

mindenhol falfirka, üvegtörmelék, szemét, energiaitalos doboz, cigarettacsikk látható.

Évek óta nincs rendszeres üzem, csak néhány emeleten adnak ki parkolóhelyeket tartósan parkolóknak, a bejáratnál a sorompórendszert már régen lebontották.

Mentők a baleset helyszínén Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Markus Gayk