Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Hangos robbanás volt Zágrábban, valami lezuhant az égből

Horvátország
Vágólapra másolva!
Rejtélyes robbanás történt csütörtökön 23 órakor Horvátország fővárosában, Zágrábban.
Vágólapra másolva!

Az ABC News azt írja, hogy egy eddig ismeretlen repülő objektum az éjszaka során Zágráb külvárosában, Jarunban lezuhant, majd ezután hangosan felrobbant.

A robbanásban senki nem sérült meg.

Egyes helyi jelentések szerint egy harcászati drón zuhant le, mások szerint egy kisrepülőről lehet szó. Egyelőre egyik forgatókönyvet sem erősítették meg a hatóságok.

Egyelőre azt tudni, hogy a robbanás nagyon hangos volt, az emberek az utcára menekültek. Itt egy óriási, háromméteres krátert találtak, és repülőgép-alkatrészeket szétszóródva a környéken egy jóval szélesebb területen. Két ejtőernyőt is találtak a helyszínen.

A robbanásban néhány autó is megrongálódott.

A rendőrség a nyomozás idejére lezárta a környéket. A Jutarnji azt írja, hogy a helyszínen megmérték a sugárzás szintjét, ami nem mutatott a normális szinthez képest emelkedést.

Az oldal meg nem erősített hírek szerint úgy tudja, hogy a roncsokon cirill betűk és egy vörös csillag is volt.

Szakértők szerint - a roncsok alapján - egy feltehetően Ukrajnából elindított, TU-141 típusú szovjet hadműveleti-harcászati felderítő robotrepülőgép zuhant le a horvát főváros területén - jelentette pénteken az Index.hr című helyi hírportál meg nem nevezett szakértőkre hivatkozva.

Az ügyben még nem szólalt meg az illetékes minisztérium.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről