Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Egyre több üzemanyagot lopnak el járművekből Franciaországban

Colorful,Petrol,Pump,Filling,Nozzles,Isolated,On,White,Background,, diesel,sunrise,color,fuel,fueling,isolated,yellow,gas station,in
Colorful Petrol pump filling nozzles isolated on white background , Gas station in a service in warm sunset
Vágólapra másolva!
Az üzemanyagok árának robbanásszerű emelkedésével egyre több parkoló járműből szívnak le tolvajok nagy mennyiségű üzemanyagot. A jelenség elsősorban a francia agrártermelőket sújtja, akik az energiaárak növekedése miatt feltöltötték tartályaikat, amelyekben a mezőgazdasági gépek üzemeltetéséhez szükséges nagy mennyiségű benzint vagy gázolajat tárolják felhasználás előtt. Március elején egy toulouse-i gazdálkodó telephelyéről 2200 liter üzemanyagot loptak el ismeretlen tettesek- tájékoztat a Franceinfo.
Vágólapra másolva!

A Felső-Garonne megye mezőgazdasági kamarája ezért a francia rendőrség speciális egységéhez, a Demeter-gárdához fordult, amelyet a rendvédelmi szerv kifejezetten az agárgazdálkodók, a mezőgazdasági területek és eszközök védelme céljából hozott létre.

A Demeter-egység tagjai fokozottabb járőrözést és ellenőrzést tartanak a gazdaságok környékén.

A kép illusztráció. Forrás: Origo

A franciaországi üzemanyaglopások másik jellemző helyszíne a közkedvelt vakációs útvonalak autós pihenőhelyei, ahol fokozott figyelemre szólítják fel az autósokat.

A jelenség miatt létrejött Facebook csoport már több mint négyezer tagot számlál, a csoportban egymást érik az áldozatok beszámolói akár ezer liter ellopott gázolajról is.

Egy sértett arra figyelmezteti sorstársait, hogy az üzemanyag után már a járművek kerekeit is lopkodni kezdték.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről