Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Több tucat katonával végeztek Maliban dzsihadista támadásokban

Falludzsa
Fallúdzsa, 2016. május 23. Egy iraki katona gránátvetővel az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista terrorszervezet kezén levő nyugat-iraki Fallúdzsa visszafoglalási kísérlete során a város határában 2016. május 23-án. Ezen a napon az Egyesült Államok vezette nemzetközi koalíció légi támadásaival támogatott iraki szárazföldi kormánycsapatok kiszorították IÁ fegyvereseit a Fallúdzsa környékén fekvő mezőgazdasági területekről. (MTI/EPA/Navrasz Amer)
Vágólapra másolva!
Tizenhat katonával végeztek Maliban hétfőn dzsihadisták két támadásban az ország keleti, illetve középső vidékein - jelentette be a hadsereg szerda hajnalban. A Tessit városban elkövetett támadás elkövetőjeként az Iszlám Állam jelentkezett.
Vágólapra másolva!

A terrorszervezet a közleményében azt állította, hogy több tucat katonát megöltek, illetve megsebesítettek. A másik támadás az ország középső részén, Boni nevű falunál történt.

A hadsereg még kedden este közölte, hogy az összetűzésekben 37 terroristával végeztek.

A mali hadsereg már egy évtizede küzd az iszlamista lázadókkal, akik az al-Kaida és az Iszlám Állam terrorszervezetekhez kötődő csoportokba szerveződve az elmúlt években kiterjesztették uralmukat, a francia katonaság és mintegy 13 ezer ENSZ-békefenntartó jelenléte ellenére.

Franciaország februárban bejelentette, hogy befejezi terrorellenes misszióját nyugat-afrikai országban,

miután a párizsi kormánynak megromlottak a kapcsolatai a bamakói katonai vezetéssel.

Címlapi képünk illusztráció!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről