Sorozatban tagadják meg a harcot a fehérorosz katonák, lemondott a vezérkari főnök

Russia SCO Anti-Terrorism Exercise drill military army Square Horizontal
6657512 23.09.2021 Major-General Viktor Gulevich, chief of Belarus' general staff, attends a meeting of chiefs of the general staff of the Shanghai Cooperation Organization (SCO) at the Peace Mission 2021, a counterterrorism military exercise for SCO member states, at Donguz training area in Orenburg Region, Russia. Alexey Kudenko / Sputnik (Photo by Alexey Kudenko / Sputnik / Sputnik via AFP)
Vágólapra másolva!
Lemondott a belarusz vezérkari főnök; Viktor Gulevics azt írja, hogy katonái tömegesen tagadják meg a harcot - írja a Mandiner.
Vágólapra másolva!

Lemondott Viktor Gulevics belarusz vezérőrnagy, a vezérkar főnöke, a védelmi miniszter első helyettese – ezt egy ukrán újságíró közölte vasárnap délelőtt, és mellékelte a lemondólevelet is. A hírt egyelőre minszki hivatalos források nem erősítették meg.

Viktor Gulevics Forrás: Sputnik via AFP/Alexey Kudenko

Az ukrán UNN hírügynökség által közölt híranyagban azt írták: Putyinnal együtt ő is felelős az Ukrajnát ért támadásért, de most már nem akarta, hogy belarusz katonák menjenek át a szomszédos országba harcolni és embereket megölni. A levélben egyebek között azt írta, hogy

Hiába cserélik le a parancsnokokat, az sem hoz eredményt. Ezekre tekintettel kérem, hogy fogadja el lemondásomat" – közölte a levél végén a vezérőrnagy.