Napokon belül elérhető a tűzszünet

Ukrán válság 2022, ukrajna, orosz, ukrán, tárgyalás, Gomel, Fehéroroszország, delegáció, tárgyal, feltételek, feltétel
Ukrainian negotiator Mikhailo Podolyak speaks to media after talks between delegations from Ukraine and Russia in Belarus' Gomel region on February 28, 2022, following the Russian invasion of Ukraine. - Negotiators from Ukraine and Russia will return to their capital cities for consultations and have plans for fresh talks, both sides announced Monday after meeting for their first talks since the outbreak of war last week. (Photo by Sergei KHOLODILIN / BELTA / AFP) / Belarus OUT
Vágólapra másolva!
Napokon belül elérhető a tűzszünet az ukrán elnöki tanácsadó szerint. Mihajlo Podoljak azt mondta, hogy az orosz erők megrekedtek.
Vágólapra másolva!

Mihajlo Podoljak ukrán elnöki tanácsadó úgy véli, hogy napokon belül elérhető a tűzszünet, mert szerinte az orosz erők megrekednek mostani pozícióikban - írja a BBC.

Podoljak szerint

mindkét fél pozitívan nyilatkozott a tűzszüneti tárgyalások előrehaladásáról,

és az orosz elnök enyhítette követeléseit.

Podoljak szerint mindkét fél pozitívan nyilatkozott a tűzszüneti tárgyalások előrehaladásáról Forrás: AFP/Sergei Kholodilin

A Krím elismertetése és az oroszok által támogatott luhanszki és donyecki államok jövőbeli státusza még messze van a megoldástól, de ha a két fél megállapodik abban, hogy egy későbbi időpontban foglalkoznak ezekkel a kérdéssel, minden másban megegyezhetnek.

A jelek szerint

Oroszország elfogadta, hogy nem tudja leváltani Ukrajna vezetését,

és egy bábkormánnyal helyettesíteni, ahogy Fehéroroszországban tette.