Ez történt az emberekkel a rakéták becsapódásakor Lvivben - fotó

PUTYIN, Vlagyimir, Lviv, orosz-ukrán háború, Ukrajna
Lviv, 2022. március 26. Sűrű, fekete füst száll a magasba egy orosz légicsapást követően a nyugat-ukrajnai Lvivben 2022. március 26-án. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában. MTI/AP
Vágólapra másolva!
A Sky News tudósítói épp a városban voltak, amikor az orosz rakéták becsapódtak Lvivben. Hatalmas pánik tört ki, mindenki egy második csapástól tartott, ami végül be is következett.
Vágólapra másolva!

Lviv a háború elől menekülő civilek menedéke lett, hiszen ez a város Ukrajna nyugati részén található, közel a lengyel határhoz. Az emberek biztonságérzete azonban percek alatt szertefoszlott.

A Sky News tudósítói épp a városon keresztül autóztak, amikor híreket kaptak, miszerint repülőgépek szállnak felettük.

– mesélte a lap újságírója.

Mint mondta, nem sokkal ezután három robbanást lehetett hallani, majd nagy fekete füstfelhő kezdte beborítani az eget.

Sűrű, fekete füst száll a magasba egy orosz légicsapást követően a nyugat-ukrajnai Lvivben 2022. március 26-án Forrás: MTI/AP/Nariman El-Mofti

„Amikor megérkeztünk a helyszínre, tűzoltóautók közelítették meg az eltalált üzemanyagraktárat, miközben a rendőrök távol tartották az embereket” – mondta.

Elmondása szerint a légkör nagyon feszült volt,

rengetegen pánikba estek, még a katonaság tagjai is.

Beszámolt arról is, hogy a rendőrök letartóztattak egy férfit a helyszínen, és elvették a mobiltelefonját. A tudósító szerint talán azért, mert aki a helyszínen fényképez, az szerintük segíthet az oroszoknak. Korábban olyan híresztelések jelentek meg, mely szerint egy férfit kémkedés vádjával fogtak el a rendőrök az egyik rakétatámadás helyszínén, a gyanú szerint helyinformációkat küldött két orosz számra – ezt az információt azonban még nem erősítették meg.

A Sky News szerint a rakéta a város tévétornyától nem messze csapódott be.

Forrás: MTI/PAP/Wojtek Jargilo

Sokan féltek egy esetleges második csapástól, amely végül be is következett: újabb robbanásokat lehetett hallani, majd három fényes villanás borította be az eget – ezúttal a város szélén. Mint később kiderült, ipari tárolókat találtak el a rakéták.

A támadásokban öt ember megsérült, halálos áldozatról nem tudni. Az első rakéták lakóházak közelében csapódtak be.