Fegyvert fog Ukrajnáért a háború magyar hősi halottjának özvegye

Ukrán válság 2022, háború, ukrán, orosz, rom, romok, katona, pusztítás
IRPIN, UKRAINE - MARCH 3: Ukrainian soldiers are seen near the recently collapsed bridge which was the target of a Russian missile, near the town of Irpin, Ukraine on March 3, 2022. Wolfgang Schwan / Anadolu Agency (Photo by Wolfgang Schwan / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Kész harcba állni Ukrajna szabadságáért a magyar származású hősi halott katona özvegye, Kis Sándor felesége - írta a Bors.
Vágólapra másolva!

Ha kell, magam is harcba állok a hazámért, kész vagyok fegyvert ragadni, mert nem fogadom el, hogy az oroszok nekirontottak az országomnak - mondta a háborúban meghalt magyar katona, Kis Sándor özvegye.

Az asszony tisztában van vele, hogy egy ütközetben ő is meghalhat, de ez nem tartja vissza.

Amíg távol vagyok, a nagyszülők vigyáznak a kisfiaimra. Biztonságban lesznek, és ha magam is elesem, tudni fogják, hogy értük, illetve Ukrajnáért vállaltam a kockázatot. Szeretem a hazámat, és békét akarok. A gyerekeket is erre nevelem - mondta Mária.

Ukrán katonák Irpinynél, sárga karszalaggal - ilyet kapnak az önkéntesek Forrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Wolfgang Schwan

Férje, Kis Sándor hajóját rakétatalálat érte, a kétszeres édesapa pedig nem élte túl a támadást. A hősi halott barátai a közösségi médiában bejelentették, hogy bosszút állnak a tragédiáért.

A hajón Sándorral együtt 12-en haltak meg.

A Bors információi szerint egyébként az ukrajnai hadsereghez csatlakozó önkéntesek a bevetésük előtt egy háromnapos kiképzésen vesznek részt, majd kapnak egy sárga karszalagot. Fegyverük puska vagy gépkarabély.