Elsüllyedt egy autó a fagyos Rajnában, három fiatal eltűnt

Rajna folyó, autó, beleesett a folyóba egy autó
28 February 2022, North Rhine-Westphalia, Wesel: Firefighters, water police and police search for a vehicle in the Rhine. Two people have been rescued after a car fell into the Rhine in the Wesel district. The vehicle drove into the river at the Hafenstraße on Monday evening, the police said. The rescued occupants went to a hospital. Why the car got into the river was initially unclear. Photo: Erwin Pottgiesser/dpa (Photo by Erwin Pottgiesser / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Három fiatal tűnt el hétfőn este a Rajnánál Weselben - írja a Bild. Szemtanúk szerint a város közepén, a Rajna sétánytól nem messze egy autó letért az útról, majd elsüllyedt a Rajnában.
Vágólapra másolva!

A központi segélyhívó számon rengeteg bejelentés érkezett az esettel kapcsolatban, többen is látták a balesetet.

A fagyos folyóba hajtott egy Audi és elsüllyedt, a fiatalok valószínűleg még a kocsiban vannak.

A rendőrség és a tűzoltóság csónakokkal, mentőjárművekkel, helikopterekkel és sok mentővel vonult ki a baleset helyszínére. Az autóból semmi nem látszik, a katasztrófavédelem úgy tudja, hogy

többen is ültek a kocsiban.

Egy daru áll a rakpart falán Weselben, az eltűnt fiatalokat keresik Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Arnulf Stoffel

Két, 17 és 20 éves férfit ki tudtak menteni a vízből. Hipotermiával szállították őket kórházba.

A fiatalok állítása szerint további három utas volt az autóban.

Az autó mentését csak kedden délelőtt tudták folytatni, a szakértők szerint két objektumot találtak a folyóban, bármelyik autó lehet. Egy tűzoltó a Bildnek azt nyilatkozta, hogy a legnagyobb gondot az okozza, hogy az autó tele van vízzel. Jelenleg azon dolgoznak, hogyan tudnák rögzíteni a kampót, amivel a jármű kiemelhető lenne a vízből.

A tragikus baleset körülményeit még vizsgálják.