Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Tűz volt egy hongkongi felhőkarcolóban, 300 ember esett csapdába a tetőn - videó

fire Horizontal
A fireman operates a crane to rescue people from the 38-storey World Trade Centre building, which suffered an electrical fire trapping hundreds on the rooftop, in the Causeway Bay district of Hong Kong on December 15, 2021. (Photo by Peter PARKS / AFP)
Vágólapra másolva!
Tűz ütött ki szerdán a hongkongi Világkereskedelmi Központban, a tetőn csaknem háromszáz ember esett csapdába - írta a BBC.
Vágólapra másolva!

Frissítés:

Több mint háromszázan rekedtek ideiglenesen a World Trade Center nevű hongkongi felhőkarcoló tetején

- jelentette a South China Morning Post (SCMP) című helyi lap szerdán. A tűzoltók végül kimenekítették őket az épületből, összesen

1200 embert helyeztek biztonságba.

A környéket lezárták. A hatóságok szerint tizenhárom embert kellett kórházba szállítani, többségüket füstmérgezés miatt .

Korábban írtuk:

A 38 emeletes épület felújítás alatt áll, a tűz a gépteremben keletkezett, ami átterjedt az állványzatra. Az üzletek többnyire üresek, de néhány emeleten az irodák, és az éttermek nyitva maradtak ez idő alatt is.

Tűzoltók Hongkongban Forrás: AFP/Peter Parks

Az épületből 150 embert evakuáltak, de

sokan az épület tetejére menekültek, ott várják, hogy kimentsék őket.

A tűzoltók két repülőgépet is segítségül hívtak a lángok eloltásához, és hatalmas létrákkal igyekeztek kimenteni az alacsonyabb szintekről az embereket. A környéket lezárták.

Mintegy 160 embert sikerült biztonságban kimenekíteni az épületből. A hatóságok szerint tizenkét embert kellett kórházba szállítani.

Tűz Hongkongban Forrás: AFP/Peter Parks

Előzetes vizsgálatok szerint a tűz egy alagsori kapcsolóhelyiségben keletkezett.

A helyi rendőrség hármas szintűnek értékelte az incidenst egy ötfokozatú skálán, amelyet a tűzesetek besorolására használnak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről