Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Összeütközött két teherhajó a Balti-tengeren, két tengerész eltűnt

teherhajó ütközés Balti-tenger
Ystad, 2021. december 13. A Scot Carrier brit teherhajó, miután hajnalban összeütközött a Karin Hoej dán teherhajóval a Balti-tengeren, a svédországi Ystad és Bornholm dán sziget között 2021. december 13-án. A dán hajó (a háttérben) felborult, legalább két ember eltűnt. MTI/EPA/TT Hírügynökség/Johan Nilsson/TT
Vágólapra másolva!
Összeütközött egy dán és egy brit teherhajó hétfőn a Balti-tengeren, a dán felborult, és kétfős legénységének sorsa nem ismert - közölték a dán és a svéd tengeri hatóságok.
Vágólapra másolva!

Az eset Bornholm dán sziget és Ystad svéd város között történt, svéd vizeken. Az egyik hajó 90, a másik 55 méter hosszú.

A Scot Carrier brit teherhajó, miután hajnalban összeütközött a Karin Hoej dán teherhajóval a Balti-tengeren, a svédországi Ystad és Bornholm dán sziget között. A dán hajó (a háttérben) felborult, legalább két ember eltűnt Forrás: MTI/EPA/TT Hírügynökség/Johan Nilsson/Tt

A dán hatóságok közlése szerint

a brit hajó működőképes maradt, és legénysége biztonságban van.

A mentés elkezdődött, mind a svéd, mind a dán tengeri mentők részt vesznek benne. Egyelőre nem tudják, hogy miképpen történhetett a baleset.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről