Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Nem beszél a mészárlás indítékáról a michigani iskolai lövöldöző

Shooting At Oxford High School In Michigan Leaves 3 Students Dead, 6 Injured GettyImageRank1 Color Image business finance and industry retail bestof topix Horizontal
Az Oxford High School épülete. A rendőrök öt percen belül kiérkeztek és elfogták a lövöldözőt
Vágólapra másolva!
Nem felelt a rendőrség kérdéseire az a 15 éves diák, aki kedden lőfegyverrel három diáktársát megölte, további hetet és egy tanárt pedig megsebesített az amerikai Oxford középiskolájában - közölte Michael McCabe helyi seriffhelyettes.
Vágólapra másolva!

Elmondása szerint a másodéves fiú 15-20 lövést adott le félautomata kézifegyveréből a Detroittól nagyjából ötven kilométerre északra található, 22 ezer lakosú településen, majd ellenállás nélkül megadta magát az öt percen belül kiérkező rendőröknek.

A halálos áldozatok között két lány van, egyikük 14, másikuk 17 éves volt. A harmadik halálos áldozat egy 16 éves fiú.

A sebesültek többségének állapota a seriffhelyettes szerint stabil, kettejükre további műtétek várnak.

Az Oxford High School épülete. A rendőrök öt percen belül kiérkeztek és elfogták a lövöldözőt Forrás: AFP/2021 Getty Images/Matthew Hatcher

Szülei tanácsára az ámokfutó nem tett vallomást,

így továbbra sem világos, hogy mi volt az indítóoka, célzottan vagy találomra választotta ki áldozatait. Azt viszont

a hatóságok kizárták, hogy társai is lettek volna

a lövöldözés során. McCabe elutasította azokat a feltételezéseket is, amelyek szerint a közösségi médiában több diákot előzetesen figyelmeztettek arra, hogy valaki veszélyes akciót tervez az iskolában. A rendőrségnek nincs tudomása semmi ilyesmiről - jelentette ki a seriffhelyettes.

Az apja vette a fegyvert

Michael Bouchard seriff később arról számolt be, hogy a gyilkos fegyvert az elkövető apja vásárolta néhány nappal ezelőtt, de azt még nem tudják, miért.

A fiú lőgyakorlatokat tartott a 9 milliméteres fegyverrel, és később képeket osztott meg róla, illetve az eltalált célpontokról.


A támadást követően az iskolát lezárták. Egyes diákok az osztálytermekben bezárkózva kerestek menedéket, amíg a hatóságok átkutatták az épületet.

Üzent a gyászoló családoknak a Minnesota államban tartózkodó Joe Biden amerikai elnök is. Őszinte részvétéről biztosította a hozzátartozókat, akiknek - szavai szerint - "el kell viselniük szerettük elvesztésének elképzelhetetlen fájdalmát".

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről