Robbanás volt egy belgiumi társasházban

robbanás belgium
Turnhout, 2021. december 31. Robbanásban megsemmisült lakások romjai egy összeomlott lakóépületben a belgiumi Turnhoutban 2021. december 31-én. A detonáció oka egyelőre nem ismert. MTI/AP/Olivier Matthys
Vágólapra másolva!
Részben összeomlott egy társasház a begiumi Turnhout városában. Helyi rendőrségi források szerint az épület összeomlását valószínűleg gázrobbanás okozta, a hatóságok megkezdték az esetlegesen a romok alatt rekedt emberek felkutatását, az eltűntek száma bizonytalan.
Vágólapra másolva!

Hatalmas robbanás rázta meg a belgiumi Turnhout város egyik társasházát ma, a kora reggeli órákban.

Az épület részben összeomlott, a helyi hatóságok szerint gázrobbanás történt

- írta meg a Vrt.be.

Robbanásban megsemmisült lakások romjai egy összeomlott lakóépületben a belgiumi Turnhoutban 2021. december 31-én.MTI/AP/Olivier Matthys Forrás: MTI/AP/Olivier Matthys

Kezdetben nyolc embert eltűntként tartottak nyilván, de a város polgármestere, Paul Van Miert szerint közülök sokan a robbanás idején dolgoztak, vagy nem voltak az épületben.

Jelenleg bizonytalan hány ember tartózkodott a lakóépületben a reggeli robbanás bekövetkeztekor, a hatóságok péntek délután rendkívüli óvatossággal folytatták a kutatást az esetleges túlélők után mivel a félig leomlott épület állapota kritikus.

- mondta Turnhout polgármestere.