Legalább 41 ember meghalt Srí Lankán és Indiában felhőszakadás miatt

INDIA - WEATHER - MONSOON - RAIN chennai redalert chennairains tamilnadu india weather waterlogging madras chennairain flooded lakes chembarambakkamlake waterflood stagnantwater northeastmonsoon Horizontal FLOOD WATER PHOTOJOURNALISM CLIMATE ENVIRONMENT M
India, Chennai, 2021-11-10. People wade through a waterlogged market street following the heavy monsoon rains in Chennai. The India Meteorological Department (IMD) issued a red alert after torrential rains from the North-East monsoon triggered flooding in numerous sections of Chennai. Photograph by Sri Loganathan Velmurugan / Hans Lucas. Inde, Chennai, 2021-11-10. Les gens pataugeaient dans une rue de marche gorgee d eau apres les fortes pluies de mousson a Chennai. Le Departement meteorologique indien (IMD) a emis une alerte rouge apres que les pluies torrentielles de la mousson du nord-est ont declenche des inondations dans de nombreuses sections de Chennai. Photographie de Sri Loganathan Velmurugan / Hans Lucas. (Photo by Sri Loganathan Velmurugan / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP)
Vágólapra másolva!
Legkevesebb 41 halálos áldozatot követelt a heves eső az elmúlt napokban India déli részén és Srí Lankán - közölték csütörtökön a helyi hatóságok. A meteorológiai előrejelzések szerint a következő napokban alábbhagy az esőzés, így a lakosság fellélegezhet.
Vágólapra másolva!

Srí Lankán 25 ember meghalt, jórészt vízbe fulladt, illetve földcsuszamlás áldozata lett.
A dél-indiai Tamilnádu államban 16-an haltak meg - közölte az állam katasztrófavédelmi vezetője.

Az állam fővárosában, Csennaiban, ahol az ország autógyártásának központja van, számos városrészt árasztott el az eső, helyenként derékmagasságig.

Emberek Csennaiban az eső után Forrás: Hans Lucas via AFP/Sri Loganathan Velmurugan / Hans Lucas/Sri Loganathan Velmurugan

Az iskolák bezártak, a vasúti közlekedést több vonalon felfüggesztették. Több ezer ember költözött ki otthonából, és magasabban fekvő helyre menekült. Az elárasztott területekről folyamatosan szivattyúzzák a vizet.

Gyereket visz a karján egy nő egy vízzel elárasztott úton Colombo egyik elővárosában 2021. november 10-én Forrás: MTI/EPA/Chamila Karunarathne

Az indiai meteorológiai szolgálat szerint a következő napokban már csak enyhe eső lesz a térségben. A Srí Lanka-i társintézmény is várható enyhülésről számolt be.