Szivárványos gyalogátkelőt kaptak az LMBTQ-közösség tagjai egy francia kisvárosban

pride, madrid, spanyolország, lmbtq
Members of the Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender, Intersex and Queer (LGBTIQ) community take part in the annual Pride parade in Madrid, on July 6, 2019. (Photo by OSCAR DEL POZO / AFP)
Vágólapra másolva!
A Bordeaux délkeleti elővárosaként is ismert Bègles településen a városháza előtt található két gyalogátkelőt a szivárvány színeivel festették át a helyi LMBTQ-közösség kedvéért - írja a Valeursactuelles.
Vágólapra másolva!

A más francia városokban már ismert jelenség helyi indítványozója, Clément Rossignol Puech, a város zöldpárti polgármestere a TV7 televízió kamerája előtt homlokát ráncolva fejezte ki felháborodását az állítása szerint a városban egyre szaporodó homofób indíttatású támadások miatt. A városvezető szerint politikusként feladata, hogy reagáljon ezekre az atrocitásokra, ezért

a település vezetése úgy döntött, hogy azonnal két szivárványos zebrát is dedikál a helyi LMBTQ-közösségnek, ezzel a jelképes gesztussal fejezve ki szolidaritásukat.

David Raynaud, az SOS Homophobie jogvédő szervezet aktivistája szerint a két szivárványos átkelő különösen erős jelképe a homofóbia és diszkrimináció elleni küzdelemnek, Bègles-ben ugyanis

ezek közvetlenül a polgármesteri hivatal előtt találhatók, ahol a városban élő egynemű párok rendszeresen egybekelnek.

Raynaud kiemelte, hogy a nagy körültekintéssel kiválasztott helyszín markánsabb üzenetet hordoz, mint a Bordeaux-ban nagyobb számban található, azonban csak a város mellékutcáiban elhelyezett szivárványos zebrák.

A szivárványos zebrákat, nem sokkal azok felfestése és felavatása után, ismeretlen tettesek a francia lobogó színeire festették át.