Soros György a markában tartja az Egyesült Államok demokrata politikusait

China's state media warns Soros on betting against yuan, HK dollar China Chinese George Soros investor billionaire SQUARE FORMAT
Soros György
--FILE--Billionaire investor George Soros, chairman of Soros Fund Management and founder of The Open Society Institute, reacts at a sub-forum during the Boao Forum for Asia Annual Conference 2013 in Qionghai city, south China's Hainan province, 8 April 2013. China's state media has warned billionaire investor George Soros against betting on falls in the value of the Chinese yuan and Hong Kong dollar amid widespread worries over the health of the world's second-largest economy. China's fourth-quarter economic growth slowed to the weakest since the global financial crisis, increasing pressure on a government struggling to regain investors' confidence after perceived policy missteps jolted global markets. "Soros' challenge against the renminbi (yuan) and Hong Kong dollar is unlikely to succeed, there is no doubt about that," the People's Daily overseas edition said in a front-page opinion piece on Tuesday (26 January 2016). China's economic fundamentals remain sound, despite slower growth, volatility in its stock market and the yuan's depreciation against the U.S. dollar, said the opinion piece, written by a researcher at the commerce ministry.
Vágólapra másolva!
A Fox News Watters' World című heti politikai kibeszélőműsor 2021. október 30-i adásában Soros Györggyel is foglalkoztak. A műsorvezető, Jesse Watters arról beszélt, hogy a milliárdos spekuláns évtizedek óta pumpálja bele a pénzét az amerikai politikába. Az adásban azért merült fel Soros neve, mert azon a héten kezdte el finanszírozni a Good Information céget, melynek küldetése a „hamis információk elleni küzdelem" - számolt be a Tűzfalcsoport.
Vágólapra másolva!

A szóban forgó vállalat feladata az lesz, hogy új médiacégeket pénzeljen, és befektessen már létező helyi médiumokba is. Tehát Soros pénzből finanszírozza a Soros-médiát, alulról jövő módon irányítsa a narratívát, és eldöntse, mi számít hamis információnak. Az adásban bejátszottak egy videóklipet egy korábbi interjúból, melyben a milliárdos arról beszélt, hogy a Trump-adminisztráció veszélyt jelent az egész világra, de csupán egy időszakos jelenség, amely 2020-ban, vagy még korábban el fog tűnni. Igaz, hogy a tavalyi elnökválasztást Trump elvesztette, de úgy tűnik, Soros rossz lóra tett: Joe Biden elnök népszerűsége rendkívül alacsony, állandóan kellemetlen helyzetbe hozza magát (kislányokat szagolgat, megbotlik a lépcsőn, elalszik a világ más vezetőivel folytatott tárgyalások közben, vagy éppen legutóbb a glasgow-i klímacsúcson).

A nemrégiben tartott virginiai kormányzóválasztáson történelmi győzelmet aratott a Sorost kritizáló jelölt.

Watters ennek ellenére megjegyezte: a spekulánsnak olyan forrásai vannak, amelyeket felhasználva képes elérni, hogy a számára antipatikus jelöltet ellehetetlenítse. A magyar származású milliárdos dollármilliókat költött liberális hálózatok létrehozására, baloldali társadalmi ügyek támogatására, és olyan politikusok kampányára, mint Clinton vagy Obama. Megtalálta azonban a módját, hogy a pénze még nagyobb hatást érjen el, méghozzá úgy, hogy elkezdett a helyi szintű politikába „befektetni". Soros pénzét a rendőrségek forrásainak megvonására indított mozgalom támogatására fordította, ami nagy szerepet játszott a bűnözési hullám megerősödésében.

Soros György Forrás: Imaginechina via AFP/dycj - Imaginechina/Dycj

Például a texasi Austinban jelentősen csökkentették a rendőrség forrásait, mire szeptemberben a gyilkosságok száma 74 százalékkal nőtt. A közbiztonság annyira rossz, hogy a választók kétségbeesetten igyekeznek visszaállítani a rendőrség költségvetését. Noha létezik egy kezdeményezés Austinban a pénz visszaszerzésére, Soros félmillió dollárt adományozott a Keep Austin PD Defunded szervezetnek, ami ez ellen küzd. Miért akarná a milliárdos, hogy szinte szabad utat kapjon a bűnözés?

Soros Amerika-szerte „vásárol" helyi ügyészeket, pénzügyileg támogatja őket a választáson. A hozzá kötődő politikai akcióbizottságok segítettek a texasi Travis megyébe Jose Garzát megválasztani, aki segített egy veszélyes bűnözőnek alacsony óvadékkal meglógni. Pár nappal később a tettes állítólag meggyilkolt két embert. Ki gondolta volna, hogy ha könnyen szabadul, visszaeső bűnöző lesz belőle? Soros segítségével választották meg Kim Oggot, texasi kerületi ügyészt is, aki 800 olyan ügyet ejtett, amelyeket erőszakos Black Lives Matter-tüntetők ellen indítottak. Soros politikai akcióbizottságai sok pénzt adtak a St. Louis-i Kimberly Gardnernek is, aki arról ismert, hogy vádat emelt a McCloskey házaspár ellen, csak azért, mert megvédték otthonukat a BLM-tüntetések alatt a birtokukra belépő veszélyes tömegtől.

A milliós nagyságrendben a politikába belapátolt pénz mindent megváltoztat a helyi versenyekben, szinte automatikus győzelmet jelent a támogatott politikus vagy ügyész számára.

Soros tudja ezt, és pazarul költ arra, hogy üressé tegye a börtönöket. A spekuláns közel negyedmilliárd dollárt fektetett be a „faji igazságosságért" küzdő szervezetekbe. Nyílt Társadalom Alapítványa olyan csoportokat finanszíroz, amelyek jelentős mértékben szorgalmazzák a kritikai fajelmélet terjesztését. Aki pedig Soros terveinek az útjába áll, azt a hálózata könyörtelenül levadássza. Ahogyan megírtuk, Kyrsten Sinema szenátort a Soros által milliókkal támogatott arizonai Living United for Change munkatársai követték a női mosdóba, ahol zaklatták.

Áprilisban Soros 20 millió dollárt ígért Biden progresszív programjának beindítására.

Azt akarja, hogy az elnök teljesen radikális vonalat vegyen fel, a demokraták szélsőbaloldali szárnyához tartozó Alexandria Ocasio-Cortezhez hasonlóan. Soros volt az egyik legnagyobb adományozó a 2020-as választásokon, és csak az idei év első három hónapjában több mint 28 millió dollárt adományozott a demokratáknak. A milliárdos politikai akcióbizottságai több százezer dollárt adtak a Perkins Coie-nak jogi és megfelelőségi szolgáltatásokért. Ismerősen hangzik ez a név? Kellene. Ugyanis ez a cég fizette a „piszkos dossziét" – ahogy Watters emlegeti a 2016-os orosz választási beavatkozásról szóló, hamisnak bizonyuló dossziét.

Joe Biden Forrás: AFP/Jim Watson

Hillary Clinton ügyvédje, az a Michael Sussman, akit éppen megvádoltak hazudozás és az oroszországi álhír tisztára mosása miatt, a Perkins Coie partnere volt. Hillary Clinton, a Demokrata Nemzeti Konvenció és Soros mind ugyanazt az ügyvédi irodát használták.

A cég korábbi partnere, Mark Elias volt Hillary első számú választási ügyvédje. Elias volt az, aki szorgalmazta a választási törvények lazítását a 2020-as választások előtt. Soros politikai akcióbizottságaihoz és pénzéhez kötődik. Azt állította, hogy az oroszok feltörték a Demokrata Nemzeti Konvenció szerverét, de soha nem engedte, hogy az FBI megnézze azt. Tehát minden álhír, piszkos ügyész és ügyvéd, minden bűnözési hullám, választási törvények lazítására tett kísérlet és a kritikai fajelmélet terjesztése mögött Soros Györgytől származó forrásokat találhatunk.

A bűnözési hullám és az állandó járványhelyzet miatt a városi ingatlanárak rendkívül alacsonyak lettek. A káosz még több szociális kiadást vonz. Amerikában pedig a vad ingadozások piaci változékonyságot teremtenek, amit ki lehet használni. „Hogy mi motiválja Sorost, az rejtély. De egy dolog világos, hogy veszélyes hatással van Amerikára. Itt az ideje, hogy néhány mély zsebű jobboldali felemelkedjen és legyőzze őt a saját játékában. Helyben, nagyban és keményen" – mondta el a műsorvezető.

Illusztráció Forrás: AFP/Getty Images/Eze Amos

A Watters' World vendégét, John Fundot, a Megtört választásunk: hogyan változtatta meg a baloldal azt, ahogyan szavazunk című könyv szerzőjét is megkérdezték, mit gondol Sorosról és az általa kifejtett befolyásról. „Mindenhol ott van. De nem csak Sorost kell néznünk, mert ő már 91 éves. El fog múlni, de van egy csomó pártfogoltja, akik átveszik a helyét. Gyanítom, hogy az egyikük Mark Zuckerberg és a felesége lesz" – nyilatkozta Fund. Ezt követően hozzátette: „Mark Zuckerbergről most derült ki, hogy 10 millió dollárral támogatott egy ügyészjelöltet Portland, Oregon környékén. Mindannyian tudjuk, hogy ez milyen jól működött, igaz? (Szerk.: a BLM-mozgalom Portlandben óriási károkat okozott erőszakos tüntetéseivel) Vannak mások is.

Ott vannak a Soros által inspirált milliomosok csoportjai, az Arabella Advisors, a Tides Alapítvány, amelynek Barack Obama is tagja volt. Tehát nemcsak Sorosról van szó, hanem arról az ökoszisztémáról, amit ő épít."

John Fund San Franciscóból származik, ezért beszámolt arról is, hogy a nagyvárosban mit „köszönhetnek" Sorosnak. A 950 dollárnál alacsonyabb összegű bolti lopások elkövetőit nem vonják büntetőjogi felelősségre. Az emiatt kialakult tarthatatlan helyzet miatt huszonkét Walgreens drogéria zárt be San Franciscóban. Az idősek ezért nem tudják kiváltani a receptjeiket, mert sokan közülük nem akarják az interneten keresztül intézni. Ez csak egy példa, amit a műsorban megszólaltatott szerző felhozott, de jól mutatja, miként tapasztalják a saját bőrükön az állampolgárok a Soros által támogatott dekriminalizáció következményeit.

Az adás végén a műsorvezető elmondta: ennek a folyamatnak véget kell és véget is fognak vetni. Felszólítást intézett a gazdag republikánusokhoz, hogy álljanak ki végre a milliárdos spekuláns tevékenysége ellen. Amerikának is szüksége van egy Stop, Soros! kampányra.