Elképesztő magyarázatot talált az amerikai baloldal a demokraták virginiai vereségére

vote Horizontal Voters cast their ballots for the 2020 election at an early, in-person voting location in Arlington, Virginia, on September 18, 2020. (Photo by ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP)
Megkezdődtek a korai választások - Arlington, Virginia
Vágólapra másolva!
Az ABC jogi elemzője, Sunny Hostin a "The View" című műsorban azt állította, hogy a republikánus jelöltre szavazó fehér virginiai nők úgy tesznek, mintha a rabszolgaság meg sem történt volna, vagyis gyakorlatilag rasszistának nevezte őket.
Vágólapra másolva!

Hostin arról beszélt, hogy Biden nem állt ki kellően a demokrata jelölt mellett, Donald Trump viszont aktív kampányt fojtatott Glenn Youngkin mellett, aki így meg is nyerte a kormányzói választásokat Virginia államban.

Hozzátette, hogy az exit poolok alapján a fehér nők 57 százaléka szavazott Youngkinra.

A műsorban egyébként Whoopi Goldberg és az NBC riportere Michele Tafoya is vendégek voltak, akik később arról kezdtek el beszélni, hogy az amerikai iskolákban nem foglalkoznak eleged a történelemmel, többek között nem igazán tanítanak a rabszolgaságról sem. Szerinte sokkal többet kellene foglalkozni az iskolákban a kritikai rasszelmélettel.

Illusztráció Forrás: AFP/Andrew Caballero-Reynolds

Azt is kifogásolták, hogy George Floyd ügyével nem foglalkoztak az iskolákban, miközben szerintük fontos lett volna bemutatni azt. Ennek hiányát arra vezetik vissza, hogy a fehérek megpróbálják eltitkolni ezeket a dolgokat, valamint a történelmet is kedvük szerint írják át.

Hostin ezekre a gondolatokra reagálva kijelentett, hogy gyanúja szerint a fehér nők 57 százaléka, akik a republikánus Youngkinra szavaztak úgy tesznek, mintha meg sem történt volna a rabszolgaság, és azt akarják, hogy a gyermekeik is így nőjenek fel. Hostin tehát egy országos televízió műsorában vádolt szavazókat rasszizmussal, emiatt pedig sem ő, sem pedig az ABC nem kért bocsánatot.