Egy német politikus a fehérek üldöztetésével fenyegetett Twitteren

Vágólapra másolva!
Sarah-Lee Heinrich, a német zöldek fiatalszervezetének (Grüne Jugend) 20 éves szóvivője egyre gyakrabban tesz botrányos, felháborító kijelentéseket. Nemrég azzal került a figyelmen középpontjába, hogy előkerültek korábbi Twitter-bejegyzései, amelyekben többek között undorítónak nevezte a fehér társadalmat, és arról beszélt, hogy egy nap minden fehér embert ki akar üldözni Afrikából.
Vágólapra másolva!

Heinrich, a Grüne Jugend szóvivője körül utoljára 2019-ben körvonalazódott botrány, amikor még Greta Thunberg klímamozgalmának volt a tagja. Akkor Heinrich arról beszélt, hogy a fehér társadalom undorító.

A most 20 éves politikus Twitter-oldalán tett közzé egy olyan üzenetet, amelynek tartalma szerint egy nap minden fehér embert el kell üldözni Afrikából. Ezt követően nem csak őt, hanem pártját is sokan kezdték kritizálni, az elvakult támogatók szerint viszont semmi gond nincs emberek etnikai alapon történt üldöztetéséről írni a közösségi felületeken.

Ráadásul még a német zöldek több képviselője is kiállt a szélsőséges nézeteket valló radikális baloldali politikus mellett. Egyikük szerint Heinrich-nek tovább kell folytatnia eddigi munkáját, hiszen ezzel a demokrácia védelméért és a kisebbségek jogaiért harcol.

Sawsan Chebli, ismert német politikus is Heinrich védelmére sietett. A muszlim Chebli is keveredett már bele hasonló botrányba, amikor kijelentette, hogy a fehérekkel szembeni rasszizmus nem létezik.

Heinrich egyébként az ügy kirobbanását követően számos korábbi bejegyzését törölte le, amelyek között antiszemita és rasszista posztok is fellelhetőek voltak. Egy szvasztikát ábrázoló tetoválás alá például kommenten azt írta, hogy "Heil".

Minderről a Berliner Zeitung is megemlékezik. A lap ugyan kiemeli, hogy Heinrich 14 évesen írta a kommentet, de hozzá is teszik, hogy egy átlagos 14 éves semmiképp sem így reagál egy hasonló képre.

Forrás: Twitter