Kim Dzsongun karcsúbb, mint valaha egy új felvétel alapján

Kim Dzsongun fogyás
Vágólapra másolva!
Kim Dzsongun karcsúbbnak tűnik, mint eddig bármikor egy új felvétel alapján. Az észak-koreai vezető súlyának változását a dél-koreai hírszerzés is figyelemmel kíséri, ebből próbálnak következtéseket levonni a kommunista ország belső viszonyairól.
Vágólapra másolva!

Kim Dzsongun karcsúbb, mint valaha - írja a The Sun az észak-koreai vezetőről készült legutóbbi videó alapján. A kommunista ország első emberéről az állami hírügynökség közölt felvételeket, amelyen a beszámoló szerint olyan "önkéntes fiatalokkal" találkozott, akik "nehéz és kihívásokkal teli szektorokban" vállaltak munkát.

A fehér ingben megjelenő észak-koreai vezetőt a szokásos módon

szinte önkívületi állapotban fogadták a fiatalok,

akik közül néhányukkal kezet is rázott, majd a beszámoló szerint méltatta a munkájukat.

A rezsim belső ügyeire következtetnek a súlyából

Kim Dzsongun testsúlyának változása a dél-koreai hírszerzés számára sem közömbös. Júliusban hoztak nyilvánosságra egy hírszerzői jelentést, amely szerint Kim körülbelül 10-20 kilogrammot fogyhatott. A kémek szolgáltatta jelentésre támaszkodva a dél-koreai képviselők szerint ugyanakkor,

nincs arra bizonyíték, hogy Kim egészségügyi állapotának romlása vezetett a súlyvesztéshez.

Ha ez így lenne - fogalmazott egyikük -, akkor lennének jelei annak, hogy orvosi eszközöket és gyógyszereket szállítanak arra a klinikára, amely Kim egészségi állapotáért felelős, ez azonban nincs így. Hozzátette azt is, hogy információik szerint Kim Dzsongun folyamatosan többórás, kimerítő értekezleteket vezényel le, és egyáltalán nincs semmi szokatlan a járásában sem.

Kim Dzsongun súlyának alakulását azért követik szoros figyelemmel a kémek és a hírszerzők, mert akár a phenjani rezsim belső ügyeiről, várható lépéseiről is árulkodhat a változás.

A vezető súlyvesztésének most különös színezetet ad, hogy minden jel szerint

az országot komoly élelmiszerkatasztrófa fenyegeti,

részben a tavalyi év termést elpusztító tájfunos időjárása miatt, részben a járvány ellen nagyon korán elrendelt szigorú határzár okán.