Görögország nem akar az EU bejárata lenni az Afganisztánból menekülők számára

Kasztaniesz, 2020. március 4. Görög rohamrendőrök védik a görög-török határt a török oldalon gyülekező illegális bevándorlók ellen Kasztanieszben 2020. március 4-én. A török kormány február 28-án közölte, hogy nem tudja tovább feltartóztatni az Európai Unióba igyekvő migránsokat, és megnyitja a határokat előttük. MTI/EPA/ANA-MPA/Dimitrisz Toszidisz
Vágólapra másolva!
Görögország nem akar az Európai Unió bejárata lenni az Afganisztánból menekülő emberek számára, ezért Athén azt szorgalmazza, hogy az EU közösen lépjen fel a válság megoldása érdekében - közölte kedden Nótisz Mitarákisz görög bevándorlásügyi miniszter.
Vágólapra másolva!

Nem akarjuk újra átélni azt, ami 2015-ben történt - fogalmazott a miniszter.

Hat évvel ezelőtt csaknem egymillió ember érkezett a görög szigetekre Forrás: MTI/EPA/ANA-MPA/Dimitrisz Toszidisz

Hat évvel ezelőtt csaknem egymillió ember érkezett a görög szigetekre a szíriai, az iraki és az afganisztáni válságövezetekből. Emiatt Görögország ismét aggodalommal figyeli a tálibok afganisztáni hatalomátvételét, amely aggodalmai szerint ahhoz vezethet, hogy megismétlődik a 2015-ös menekültválság.

- fogalmazott Mitarákisz az ERT köztelevíziónak.

Az uniós külügyminiszterek kedden válságtanácskozást tartanak Afganisztánról, és Görögország kérte, hogy a belügyminiszterek szerdai megbeszélésén is vitassák meg a kérdést.
Közös európai megoldásra van szükség - jelentette ki a görög miniszter.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!