Miközben a tálibok civileket és nőket végeznek ki Afganisztánban, a baloldali aktivisták a keresztényeket a terroristákhoz hasonlítják

Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államokban egyre több a keresztényellenes megnyilvánulás a radikális baloldali propagandának és keresztényellenességnek köszönhetően. Afganisztán katasztrofális összeomlása után újságírók és színészek keltek ki az egyesült államokbeli keresztény egyházak ellen.
Vágólapra másolva!

A The Daily Wire beszámolója szerint a botrányt Joy Reid, a liberális MSNBC televíziós csatorna műsorvezetője robbantotta ki, miután megosztotta Yalda Hakim, a BBC tudósítójának a tweetjét a drámai afganisztáni helyzetről. Megosztásában a liberális Reid a nőket szélsőségesen elnyomó tálibokat a konzervatív, keresztény republikánusokhoz hasonlította. Állítása szerint a konzervatív keresztények álma egy olyan teokratikus rendszer megvalósítása, amiben a tálibokhoz hasonlóan megfoszthatják a nőket minden jogaiktól, és teljesen elnyomhatják őket.

Az MSNBC műsorvezetőjének a kijelentései a közösségi médiában óriási felháborodást váltottak ki, de közel sem ő az egyedüli, aki hasonlóan gondolkodik az amerikai keresztényekkel kapcsolatosan a tálib hatalomátvétel fényében.

Tim Russ színész, aki a Star Trek: Voyager című híres sorozatban Tuvok parancsnokhelyettes szerepével lett a sorozat sztárja, hétfőn azt tweetelte, hogy a tálibok olyan fanatikusak a hitükben és a kultúrájukban, mint az Egyesült Államokban élő milliók sokasága, akik hisznek a vallásban.

Tim Russnak nem ez volt az első megnyilvánulása, hogy az amerikai hívők, különösen a keresztények ellen szólalt fel. A Bounding into Comics nevű képregényoldal felidézte, hogy már többször is felszólalt a sztár a kereszténység ellen:

Michelle Taylor (művésznevén Feminista Jones) híres szabadúszó újságíró, feminista aktivista, aki olyan baloldali újságoknál publikál rendszeresen, mint a New York Times, a The Washington Post, a Salon és a Vox, csütörtökön a kereszténységet az iszlám elnyomáshoz hasonlította.


John Max Smith brit író, publicista és migránstámogató aktivista az amerikai keresztény evangélikusokat a tálibokhoz hasonlította a közösségi médiában megosztott bejegyzése szerint.

Curtis Freeman, a Duke Egyetem teológiaprofesszora, az egyetem Baptista Tanulmányok Házának igazgatója, aki a baloldali propagandagyár CNN-ben rendszeresen vallási szakértőként szerepel, azt írta a közösségi oldalán, hogy a tálibok olyanok, mint az Egyesült Államokban élő keresztény nacionalisták, akik nem engedélyezik a lelkiismeret szabadságát. A bejegyzését követő felháborodás miatt Freeman eltávolította a megosztó bejegyzését a közösségi oldaláról.

A The American Conservative márciusi cikke szerint Freeman azt mondta, hogy:

Az Egyesült Államokban körülbelül 100 millió ember tartozik valamely evangélikus felekezethez.

A fenti kommentárok döbbenetesnek tűnnek annak fényében, hogy Afganisztánban a tálibok jelenleg is civileket gyilkolnak, mert azok nem akarnak fundamentalista módon élni, és nőket végeznek ki csak azért, mert nem viselték a radikálisok által előírt burkát.