Özönvízszerű esőzés és áradás Londonban, akadozik a betegellátás

Horizontal FLOOD BAD WEATHER CLIMATOLOGY AND METEOROLOGY STREET SCENE URBAN TRANSPORT ROAD TRAVEL BUS PASSER-BY UMBRELLA
A pedestrian crosses through deep water on a flooded road in The Nine Elms district of London on July 25, 2021 during heavy rain. - Buses and cars were left stranded when roads across London flooded on Sunday, as repeated thunderstorms battered the British capital. (Photo by JUSTIN TALLIS / AFP)
Vágólapra másolva!
Két londoni kórház arra kérte a betegeket, hogy maradjanak távol, miután sürgősségi osztályaikat vasárnap árvíz sújtotta - írta meg a BBC.
Vágólapra másolva!

A kelet-londoni Whipps Cross és Newham kórházak sürgősségi ellátásáról más sürgősségi osztályokra szállították át a betegeket, a mentőket pedig átirányították.

A londoni tűzoltóság közölte, hogy néhány óra alatt mintegy 300 árvízzel kapcsolatos hívást fogadott.

A közlekedés akadozik, a hatóságok figyelmeztették az embereket, hogy ne üljenek autóba a veszélyes körülmények között.

Özönvíz Londonban Forrás: AFP/Justin Tallis

A Twitteren a Newham Kórház közölte:

A Leytonstone-i Whipps Cross kórház hasonló felhívást tett közzé, mondván, hogy a heves esőzések miatt működési problémákkal küzd.

Nem csak a kórházak küzdenek az özönvízzel

A kelet-londoni Woodford egyik utcájának lakói vödröket, seprűket és fadeszkákat ragadtak, hogy megakadályozzák, hogy az esővíz elárassza otthonaikat.

London az árvíz után Forrás: AFP/Justin Tallis

Mariya Peeva étteremvezető elmondta, hogy szomszédja hálószobáját elöntötte a víz, és hogy fia segített másoknak megvédeni otthonukat az áradástól.

A 46 éves asszony a PA hírügynökségnek nyilatkozott:

Londoni robogós az esőzés után Forrás: AFP/Justin Tallis

Egyelőre az anyagi károk mértékéről, illetve sérültekről, halálos áldozatokról sem érkezett hír.