Kamaszoknak szóló csatornát indít Lengyelország az LMBTQ-propagandával szemben

Vágólapra másolva!
A hagyományos családi értékeket támogató televíziós csatorna indításával veszi fel a harcot a nemzeti-konzervatív varsói kormánykoalíció a külföldről finanszírozott LMBTQ-propagandával szemben. A lengyel köztelevízió új csatornája várhatóan jövőre fog elindulni, a célközönsége pedig a 10 és 16 év közötti kamaszok lesznek. A helyi sajtó szerint az a lengyel kormány célja, hogy a Disney Channel és a Nickelodeon nagy nemzetközi, szintén kiskorúaknak szóló csatornáknak teremtsen konkurenciát, mivel ezek a szolgáltatók LMBTQ- és más radikális baloldali tartalmakat próbálnak meg népszerűsíteni a lengyel fiatalok körében.
Vágólapra másolva!

10 és 16 év közötti kamaszoknak szóló, őket megszólítani szándékozó televíziós csatornát indít a lengyel köztelevízió (TVP) – közölte a lengyel Wirtualnemedia.pl nevű, médiatartalmakkal foglalkozó portál saját információi alapján.

Az új televízió neve TVP Teen lesz, a csatorna pedig – a nemzeti-konzervatív kormánykoalíció politikájával összhangban – a családokat, illetve a hagyományos lengyel családi életformát kívánja népszerűsíteni a kamaszok körében.

A Wirtualnemedia.pl úgy tudja, hogy jövő évtől indulhat a lengyel köztévé új csatornája, már meg is van a költségvetés tervezete, ennek értelmében a varsói kormányzat 2022-ben 3,3 millió eurót szánna a projektre, ezt 2024-re pedig 4,3 millióra emelnék.

A médiával foglalkozó lengyel portál szerint a TVP Teen konkurenciát kíván teremteni a Disney Channel és Nickelodeon nagy nemzetközi, szintén kiskorúaknak szóló csatornáknak, amelyek

az utóbbi időszakban LMBTQ-propagandát és más radikális baloldali tartalmakat (például az erőszakos jellegű Black Lives Matter-mozgalom) kezdtek el népszerűsíteni a lengyel fiatalok körében (is).

Ahogy arról az Origo beszámolt, július 15-én az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Lengyelország ellen egy LMBTQ-aktivista hazugsága miatt. A Magyarországon is provokatív tevékenységet folytató Bart Staszewski nevű LMBTQ-aktivista ugyanis valótlanul kezdte el azt terjeszteni, hogy bizonyos konzervatív vezetésű lengyel településeken korlátozzák az LMBTQ-közösség jogait, valójában azonban csak a külföldről finanszírozott LMBTQ-ideológia terjesztését tiltották meg a helyiek körében.

A lengyel konzervatív sajtó szerint a kiváló brüsszeli és washingtoni kapcsolatokkal rendelkező Bart Staszewski egyébként az Obama Foundation lengyelországi szervezetének a vezetője.

Az LMBTQ-aktivista a napokban Budapesten adott elő a belarusz queerek tapasztalatairól. Az esemény egyik szervezője a lengyel Obama Foundation, a másik pedig a német zöldek pártalapítványa, a Heinrich-Böll-Stiftung volt. Az esetről óriási lelkesedéssel számolt be a Soros György által támogatott Helsinki Bizottság, „egész véletlenül" az amerikai milliárdos magyarországi blogjának felületén.

Külföldről finanszírozott LMBTQ-propaganda terjesztésével vádolják a Disney-t és Nickelodeont

A Nickelodeon idén áprilisban kapott komoly bírálatokat, mert az amerikai szülők arra lettek figyelmesek, hogy a csatorna a szokásos gyerekműsorai – például a SpongyaBob Kockanadrág – között a Föld Napja alkalmából egy olyan különkiadású műsort tűzött programjára (Nick News: Kids and the Impact of Climate Change), amely

a rendszerszintű rasszizmus részét képező „környezeti rasszizmust" magyarázta a gyerekeknek.

A rendszerszintű rasszizmus mítosza pedig a radikális baloldali BLM által terjesztett szélsőséges ideológia alappillérét képezi.

A televíziós csatorna egyébként tavaly júniusban népszerűsítette első alkalommal az erőszakos fellépéseiről hírhedt BLM-et és az LMBTQ-jogokat, éppen az óvodások által frekventált műsorsávban.

A Nickelodeon később tagadta, hogy az óvodások által frekventált műsorsávban mutattak volna be a BLM-et és az LMBTQ-jogokat népszerűsítő reklámokat, azt állítva, hogy a szóban forgó sávot idősebb gyermekek nézik.

A Disney június 27-én egy online műsort készített az úgynevezett „Pride-hónap" (június) tiszteletére, aminek az egyik házigazdája Nina West drag queen (magát nőnek képzelő férfi) volt, emellett Breki, a béka is beugrott a Szezám utcából, hogy támogassa az LMBTQ-közösséget.

A Disney a rendezvénnyel egyúttal fel akarta hívni a figyelmet egy olyan (ál)civil szervezetre is, amelynek a célja, hogy minden szexuális kisebbséghez tartozó fiatal „zaklatás nélkül tanulhasson az oktatási intézményekben", bármit is jelentsen ez.

Szintén idén júniusban a Nickelodeon Nick Jr. nevű alcsatornája a Pride-ről készített rajzfilmet, amelyben

Nina West drag queen énekelt a homoszexuális, transzgender, valamint nem bináris párok és családok „idilli" boldogságáról.

A YouTube-csatornája alapján

Nina West amúgy kifejezetten szeret gyermekek társaságában lenni, ideértve az óvodás korúakat, illeve a náluk fiatalabbakat is.

Embed:

Beszámoltunk arról is, hogy sokakban felháborodást keltett, amikor 2019-ben a Disney a Kacsamesék című műsorában egy olyan szivárványcsaládot ábrázolt, amelyben

a homoszexuális gyereket két apa nevelte,

valamint amikor a Discovery az Én kicsi pónim című meséjében

egy leszbikus pónipárt szerepeltetett.

Ugyanebben az évben a PBS Arthur című műsora évadpremierjébe pedig egy homoszexuális esküvőt írtak bele.

Nemrég Kirstie Alley amerikai színésznő figyelmeztetett arra, hogy

A Disney első alkalommal 2012-ben közvetített LMBTQ-propagandát gyermekek számára. A Disney Jr. csatornáján futó McStuffins (magyarul: Dr. Plüssi) műsorban a két és öt év közötti gyermekek részére készült mesében leszbikus mesefigurákat mutatott be.