Hatalmas vihar volt Bihar megyében, rengeteg házat öntött el a víz - videó

vihar bihar megyében
Bihar megyében több tucat ház pincéjét öntötte el a víz csütörtök hajnalban.
Vágólapra másolva!
Fákat döntött ki az orkán erejű szél, pincéket öntött el az özönvízszerű eső, és villámcsapás miatt kigyulladt egy panzió is a csütörtök hajnali viharok miatt Bihar megyében - számolt be a Maszol erdélyi hírportál.
Vágólapra másolva!

Azt írták, hogy a hirtelen jött hatalmas vihar miatti első riasztást hajnali fél négy körül kapták a Körösvidéki Katasztrófavédelmi Felügyelőség munkatársai.

Akkor egy siteri panzióhoz hívták őket, amelynek villámcsapás miatt kigyulladt, majd leégett a tetőszerkezete.

A tűzhöz a váradi és szalárdi tűzoltók szálltak ki tűzoltókocsikkal és mentőkkel, érkezésükkor már az egész tetőszerkezet hatalmas lángokkal égett. A mentősök közbelépésére szerencsére nem volt szükség, a tűz oltása közel egy órán át tartott. A fából készült kétszintes épület, valamint a szomszéd házat sikerült megóvniuk a lángoktól.

Gyegyesény településen hajnali 4-től reggel 8 óráig kilenc lakóház pincéjéből kellett kiszivattyúzniuk a vizet a vaskohsziklási tűzoltóknak,

azon a környéken is hatalmas felhőszakadások voltak.

Szintén csütörtökön reggel Nagyváradon is rengeteg dolguk volt a tűzoltóknak, a Kőfaragó utcában az egyik ház tetejére rádőlt hatalmas fát kellett eltávolítaniuk, a Nicolae Bolcas utcában pedig egy autót szabadítottak ki a rádőlt fa alól.