Halálra égett négy ember Cipruson

Tróodosz, 2021. július 4. Közeli falu lakosai nézik az erdőtüzet Limassol kikötővárostól északkeletre, a Tróodosz-hegység déli oldalán 2021. július 3-án. A másfél napja pusztító tűzben négy külföldi mezőgazdasági munkás életét vesztette. A ciprusi kormány szerint ez az ország történetének legsúlyosabb tűzvésze. MTI/AP/Petrosz Karadzsiász
Vágólapra másolva!
Erdőtűz áldozata lett négy külföldi - feltehetőleg egyiptomi - mezőgazdasági munkás Cipruson - közölte a szigetország belügyminisztériuma vasárnap.
Vágólapra másolva!

Az erdőtűz másfél napja pusztít két fronton Limassol kikötővárostól északkeletre, a Tróodosz-hegység déli oldalán. Több száz tűzoltó küzd a megfékezésével, és ebben 11 repülőgép is segíti őket, amelyeket Izrael és Görögország küldött a segítségükre, de Olaszország is küld még tűzoltó repülőgépet.

Egy közeli falu lakosai nézik az erdőtüzet. Forrás: MTI/AP/Petrosz Karadzsiász

A környéken tíz falu lakosait evakuálni kellett szombat este.

Vasárnapra 50 négyzetkilométernyi erdő és mezőgazdasági termés pusztult el a tűzoltók becslése szerint. A mezőgazdasági munkások holttestét az egyik falu közelében találták meg.

Forrás: MTI/AP/Petrosz Karadzsiász

A tűz okát egyelőre nem tudják, de nagy a szárazság a szigetországban. A ciprusi kormány szerint ez az ország történetének legsúlyosabb tűzvésze.