A közismert amerikai fürdőruha-magazin már a címlapon is transznemű modellt szerepeltet

Leyna Bloom transznemű modell
NEW YORK, NEW YORK - JULY 13: In this image released on July 19, Leyna Bloom reacts to her Sports Illustrated cover during the 2021 Sports Illustrated Swimsuit Cover Reveal at Jack Studios on July 13, 2021 in New York City. Dimitrios Kambouris/Getty Images for Sports Illustrated Swimsuit/AFP (Photo by Dimitrios Kambouris / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Amerika egyik legismertebb fürdőruha szaklapja, a Sports Illustrated Swimsuit, fennállása óta először transznemű női modellt választott címlapja illusztrálására. A biológiai férfinak született transznemű nő, Leyna Bloom 2021 tavaszán debütált a magazin belső oldalain, és azóta is rendszeres, sőt központi figurája az amerikai bikini-szaklapnak, amely az Instagram-oldalán szinte csak Bloomot szerepelteti.
Vágólapra másolva!

A biológiai férfiből nővé változott bikinimodell szerepeltetése a nyomtatott magazin címlapján azonban még a transz-barát magazin – és divatszakma – számára is mérföldkő.

Leyna Bloom, akinek 400 ezer követője van az Instagramon, úgy kommentálta saját címlapfotóját a közösségi médiában, hogy

A történelmi címlappal kapcsolatban a Page Six hírportálnak is nyilatkozó Bloom elmondta, hogy „Mindez még csak a kezdet, s egészen biztosan nem az utolsó történelmi tett, amelyet véghez fog vinni. A világ változik és az embereknek észre kell venniük, hogy a történelmi változás pillanatában állnak."