Megtiltotta Hongkong, hogy az Egyesült Királyságból érkező gépek leszálljanak a területén

Hongkong repülőtér
A passenger exits from the arrivals hall in Hong Kong international airport, China, on September 4, 2020. Once a hub of air travel in Asia, the pandemic has hit hard Hong Kong International airport, where air traffic is only a trickle of the pre-Covid times and where quarantine restrictions restrain residents from entering the city easily. Despite this, the service quality of Hong Kong airport's staff remains unparalleled, with very professional support to passengers, despite the minimalist settings. (Photo by Marc Fernandes/NurPhoto) (Photo by Marc Fernandes / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Hongkong megtiltja, hogy területére az Egyesült Királyságból utasszállító repülők érkezhessenek a delta, indiai eredetű koronavírus-variáns miatt - adta hírül hétfőn a volt brit koronagyarmat.
Vágólapra másolva!

A közlemény szerint Hongkong az Egyesült Királyságot "rendkívül magas kockázatúnak" sorolta be a fertőzöttek ottani számának újbóli megugrása miatt. A repülőjáratok tilalma csütörtöktől lép életbe.

Immár

másodszor határozta el Hongkong kormányzata, hogy lezárja repülőtereit a Nagy-Britanniából és Észak-Írországból érkezők előtt.

Először tavaly decemberben folyamodott ehhez, akkor az angliai eredetű, úgynevezett alfa vírusváltozat miatt.

A tilalom csütörtöktől lép életbe Forrás: NurPhoto via AFP/Marc Fernandes/NurPhoto/Marc Fernandes

Az Egyesült Királyságban az utóbbi héten 104 ezer új fertőzöttet regisztráltak, 59 százalékkal többet, mint egy héttel korábban, a ragály miatt pedig 72 százalékkal nőtt a halálozás, 124-en haltak meg a múlt héten annak ellenére, hogy

a felnőtt lakosság 84 százaléka kapott már legalább egy oltást,

62 százaléka pedig megkapta mindkettőt koronavírus ellen.

Ami Hongkongot illeti, ott hétfőre - egy nap alatt - mindössze három új fertőzöttet regisztráltak.