Kilenc gyerek és egy felnőtt meghalt egy alabamai balesetben

CRASH Horizontal, alabama, vihar, baleset, halál, gyerek, meghalt
A drónképen 18 jármű halálos balesete látható az alabamai Butler megyében, a 65-es államközi államban, 2021. június 20-án, vasárnap, 10 halott - 9 gyermek és egy felnőtt
Vágólapra másolva!
Hatalmas balesetet okozott a vihar szombaton az egyesült államokbeli Alabama államban. Tizennyolc jármű ütközött, melynek következtében kilenc gyerek és egy felnőtt meghalt az egyik autópályán. 
Vágólapra másolva!

Wayne Garlock halottkém arról számolt be, hogy a gyerekek kilenc hónap és 17 év közöttiek voltak. A sofőrök a nedves úton valószínűleg elveszítették az irányítást járművük fölött. Az egyik autóban egy apa halt meg a kilenc hónapos kislányával. A másik nyolc halott pedig egy nevelőotthonhoz tartozó buszban utazott, a legfiatalabb négyéves volt - írja a BBC.

A baleset helyszíne Forrás: EYEPRESS NEWS/ JASON JOHNSON / EYEPRESS VIA AFP

Egy arra járó kihúzta a buszból a sofőrt, és a gyerekeket is megpróbálta megmenteni, de a jármű akkor már füstölt és lángolt. További öt ember megsérült a balesetben, de egyikük állapota sem kritikus.

A Claudette-hurrikán több tucat otthont tett tönkre az államban, árvizeket és hurrikánokat is okozva.

Egy 24 éves férfi hároméves fiával szintén meghalt, amikor egy fa esett a házukra.

Egy embert pedig még keresnek, akit valószínűleg elsodort az ár.

A vihar nemcsak Alabama államot, hanem Louisiana, Georgia és Florida államokat is sújtja. utóbbi Escambia megyéjében legalább ötven otthon pusztult el vagy rongálódott meg súlyosan.

Az esőzések valószínűleg vasárnapig folytatódnak, és villámárvizek miatt is figyelmeztetések vannak érvényben.