Itt az újabb radikális baloldali őrület: a matematika is rasszista

Research Artificial Intelligence Tübingen research Artificial intelligence Machine learning AI Neural networks Digital Computer Science Information Technology Horizontal SCIENCE AND TECHNOLOGY SCIENCE TECHNOLOGY COMPUTER
ILLUSTRATION - 20 January 2021, Baden-Wuerttemberg, Tübingen: Mathematical formulas belonging to a machine learning algorithm is written on a whiteboard at the AI Research Buildung of the University of Tübingen, which is part of the "Cyber Valley". In the background, a researcher writes on the board (posed scene). This is the location of the Cluster of Excellence "Machine Learning" of the Department of Computer Science of the Faculty of Mathematics and Natural Sciences. (to dpa "Artificial intelligence is booming and the southwest is setting the pace") Photo: Sebastian Gollnow/dpa (Photo by Sebastian Gollnow / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
A Woke őrület (magyarra a szót felvilágosultként lehetne fordítani) egyre újabb és abszurdabb területekre sodródik az Amerikai Egyesült Államokban - írja a Bild a Daily Mail-re hivatkozva. Most a matematika lett rasszista. Rengeteg oktató adott felháborodásának hangot a „Bontsuk le a rasszismust a matematikában" program kapcsán.
Vágólapra másolva!

Georgia, Ohio, Kalifornia és Oregon államban olyan munkafüzeteket használnak az iskolákban, amely szerint a megfelelő, helyes válasz követelése és a feladatok helyes megoldása a matematikában eredendően káros a kisebbségekre nézve.

Most már a matematika is rasszista lett a legújabb liberális őrület szerint (illusztráció) Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Sebastian Gollnow

A kritikusok szerint a munkafüzet csak szélesíti a szakadékot a diákok között és felerősíti a negatív sztereotípiákat. Sok tanár szerint a munkafüzet végső üzenete nem más, mint az, hogy a fekete gyerekek rosszak a matematikában. Ez egy újabb szélsőséges eleme a kritikai fajelmélet nevezetű kamutudományágnak.

A munkafüzet arra ösztönzi a tanárokat, hogy ne helyezzék nyomás alá a diákokat a helyes válasz keresésével, mert ez az elvárás a fehér felsőbbrendűséget hirdeti, és csak megerősíti a

A tanulók osztályozása, jelenlét és a helyes válaszok elvárása a munkafüzet szerint károsak a kisebbségekre nézve. A munkafüzetet egy Oaklandben, Kalifornia államban bejegyzett The Education Trust-West nevű civilszervezet munkája. Eddig a munkafüzetet Georgiaban, Ohioban, Kaliforniában és Oregon államokban használják. A munkafüzet a kritikai fajelmélet nevezetű lobbi eredménye, amely azt hirdeti, hogy az élet minden aspektusa és részlete rasszizmussal telített. A matematikai tételek problémáinak a felismerése és megoldása fenntartja a kapitalista, imperialista és rasszista nézeteket az oktatóanyag szerint.

Kaliforniában az iskolakerületek az állami oktatási testület tiltása ellenére használják a megosztó oktatási anyagot.

Georgia államban bizonyos tankerületek úgy használják a munkafüzetet, hogy a Georgia állambeli törvényhozás már betiltotta a kritikai fajelmélet oktatását. A kritikusok szerint a kritikai fajelmélet végletekig megosztó, csak felerősíti a sztereotípiákat és szükségtelenül gerjeszti az ellentéteket.

A kritikai fajelméletet betiltották Georgia, Tennessee, Oklahoma, Montana és Idaho államban. Texas, Arizona, Iowa, Missouri, Rhode Island, New Hampshire, Nyugat-Virginia, Dél-Dakota, Észak-Karolina és Louisiana államok törvényhozása most tárgyalja a kritikai fajelmélet betiltására vonatkozó kezdeményezésket.

Mint ahogyan beszámoltunk erről 2020 augusztusában a New York-i Brooklyn College-ben oktató Laurie Rubel szerint a 2+2=4 matematikai művelet a fehér felsőbbrendűség és a patriarchalizmus egyik megnyilvánulási formája, de akadnak olyanok is, akik szerint a matematika önmagában véve a „fehérség" jele, mivel „európai jellegű" tudomány.