Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Sikeres tárgyalások Varsóban a konzervatív európai ébredésről

Vágólapra másolva!
A hétvégén Varsóban egyeztetett az Alapjogokért Központ és lengyel partnerszervezete, az Ordo Iuris a konzervatív erők európai együttműködésének szélesítéséről. A kibővített körben folyó találkozón a felek cseh, szlovák és olasz partnerekkel abban állapodtak meg, hogy a napokban ők is csatlakoznak a már működő együttműködéshez. A magyar és lengyel fél még tavaly állapodott meg arról, hogy egy olyan összeurópai think-tank hálózatot hoz létre, amely képes kellő súllyal fellépni, és hangot adni az „Isten, haza, család" gondolatának az Európa jövőjéről szóló politikai vitákban.
Vágólapra másolva!

A mostani varsói egyeztetés azért is bír különös jelentőséggel, mert nemrégiben indította el az Európai Unió az Európa jövőjéről szóló párbeszédet. Ezzel összefüggésben az Ordo Iurisszal és a többi partnerrel folytatott megbeszélésen Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója elmondta:

ami Európából még megmaradt, az Közép-Európában van, ugyanis itt vannak még olyan energiák, melyek szembe tudnak szállni a ma nem-Európájával.

Szánthó Miklós azt is bejelentette: a konzervatív erők nemzetek közötti együttműködését szolgáló szövetség a következő napokban fog intézményesülni. Az egyértelmű cél, hogy kiálljanak a szuverenitás, a normalitás, a józan ész, a közös jó és a természet rendje által adott elidegeníthetetlen jogok gondolata mellett.

- emlékeztetett Szánthó Miklós.

Jerzy Kwasniewski, az Ordo Iuris elnöke üdvözölte a két szervezet eddigi sikeres együttműködését és az újonnan csatlakozni kívánó partnerek szándékát. Kwasniewski szerint a nyugati civilizáció válságban van.

- tette hozzá Jerzy Kwasniewski.

A tárgyalásokon szintén részt vevő Kovács István, a Központ stratégiai igazgatója ismertette, hogy a formálódó szövetség nyárra tervezett következő találkozóján már szeretnék vendégül látni Budapesten is a cseh, szlovák és olasz partnereket.

- mondta a stratégiai igazgató Varsóban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről