Egy ötéves kisfiú az egyetlen túlélője a tragikus olaszországi felvonóbalesetnek

Olaszország, sikló, baleset
A photo taken and handout on May 23, 2021 by The Italian Firefighters "Vigili del Fuoco" shows a cable car that crashed to the ground in the resort town of Stresa on the shores of Lake Maggiore in the Piedmont region. - Eight people died and another two were seriously injured Sunday after a cable car crashed to the ground in northern Italy, emergency services said. (Photo by Handout / Vigili del Fuoco / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / VIGILI DEL FUOCO / HANDOUT " - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Vágólapra másolva!
Egy ötéves kisfiú, Amit Biran az egyetlen túlélője az észak-olaszországi felvonóbalesetnek. A tragédia vasárnap történt, amikor az egyik kabin lezuhant, a földbe csapódott, majd legurult a hegyről. A balesetben 14 ember halt meg, köztük Amit szülei, kisöccse és dédszülei is. Az olasz kormány egy vizsgálóbizottságot állított fel, hogy kivizsgálják, mi vezetett a tragédiához.
Vágólapra másolva!

Az ötéves, izraeli Amit Biran az egyetlen túlélője annak a felvonóbalesetnek, ami vasárnap történt az észak-olaszországi Stresa közelében - írja a Metro. A tragédiában összesen 14-en haltak meg, köztük a kisfiú szülei, öccse és dédszülei.

A kabin a földnek csapódott és legurult a hegyről

A kabin röviddel azelőtt zuhant a mélybe, hogy megérkezett volna a Mottarone-hegyre. Marcella Severino stresai polgármester szerint

a fülke a földnek csapódva legurult egy lejtőn és két-háromszor átfordult mielőtt fáknak ütközve megállt volna.

Egy ötéves kisfiú az egyetlen túlélője a balesetnek Forrás: AFP/Handout

Hozzátette, hogy

egyes áldozatok a kabin roncsai közé szorultak, míg mások kiestek.

A kabinban 15-en utaztak.

Izraeli volt a család, a dédszülők rokonlátogatásra érkeztek

A Metro cikkében most több részletet is közöltek az áldozatokról.

A baleset egyetlen túlélője, Amit Biran és családja izraeli állampolgárok, a Milánó közeli Páviaiában éltek, ahol a kisfiú apja orvostanhallgató volt.

A kisfiú dédszülei Izraelből utaztak Olaszországba május 19-én, hogy meglátogassák a családot. Vasárnap úgy döntöttek, kihasználják a jó időt, és meglátogatják a turisták körében népszerű Stresa település és a Mottarone-hegy között működő drótkötélpályás felvonót.

A 14 halálos áldozat között van még a 27 éves Serena Consentino olasz kutató és iráni származású társa, Mohammadreza Shahaisavandi, az 54 éves Vittorio Zorloni és 38 éves felesége, Elisabetta Persanini. Hatéves fiúk a kórházban halt meg, miután többször sikertelenül próbálták újraéleszteni.

A helyszínen meghalt két fiatal pár: a 27 éves Silvia Malnati és a 29 éves Alessandro Merlo, illetve a 40 éves Roberta Pistolato és Angelo Vito Gasparro, ők éppen a férfi 45. születésnapját ünnepelték.

Vizsgálóbizottságot hoznak létre

Mario Draghi olasz miniszterelnök részvétét fejezte ki a tragikus szerencsétlenségben meghalt áldozatok hozzátartozóinak. Twitter-oldalán azt írta, hogy felvette a kapcsolatot a mentőegységekkel.

Az olasz kormány egy vizsgálóbizottság létrehozását jelentette be a baleset okainak feltárására.

A hatóságok lezárták a mintegy 1420 méter magas Mottarone-hegyre vezető utakat a mentési munkálatok megkönnyítése érdekében, amelynek során helikoptereket is bevetettek.

A terepviszonyok nehezítették a mentést Forrás: AFP/Handout

A kabin egy erdős részre zuhant, így a mentést a meredek terepviszonyok is akadályozták.

Most nyitották újra

A koronavírus-járvány nyomán bevezetett karanténintézkedések miatt a függővasutat április 24-én helyezték ismét üzembe. A drótkötélpályás felvonó 20 percenként közlekedik Stresa és a Mottarone-hegy között.

A kellemes időjárás miatt számos turista jutott fel vasárnap ilyen módon a hegyen kialakított kilátóra, hogy megcsodálhassák az Alpok déli lábainál található Lago Maggiore tavat.

Olaszországban ráadásul 14 hónap szünet után a mostani hétvégén újranyitották a sípályákat.

Az ANSA olasz hírügynökség szerint

az 1970-ben átadott drótkötélpályát 2014-ben zárták be karbantartásra, és csak 2016-ban nyitották újra.

Az utolsó jelentősebb probléma 2001-ben volt, amikor elakadt egy kabin és 40 turistát kellett a magasból kimenteni.