Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Súlyos házomlás történt egy lengyel városban - képek

lengyelország, rybnik, házomlás
Rybnik, 2021. március 18. Részben összeomlott ház a lengyelországi Rybnikben 2021. március 18-án. A mentők kutyákkal kutatnak a romok alatt rekedt emberek után. MTI/PAP/Andrzej Grygiel
Vágólapra másolva!
Részben összeomlott egy bérház a lengyelországi Rybnik városában. A mentősök kutyákkal kutatnak a romok alatt rekedt emberek után.
Vágólapra másolva!

A baleset egy 19. században épült bérházban történt - írja a dziennikzachodni.pl. Az épületben felújítási munkákon és egy új étterem kialakításán dolgoztak. A homlokzat és a mennyezet egyharmada omlott össze, közölte az állami tűzoltóság egyik vezetője.

A részben összeomlott ház Forrás: MTI/PAP/Andrzej Grygiel

A baleset csütörtökön fél egy körül történt. A felújítást végzó építési vállalat szerint senki sem tartózkodott az épületben a baleset idején, mert ahogy hallották a recsegéseket, mindenki kiszaladt.

Forrás: MTI/PAP/Andrzej Grygiel

A helyszínre sietett nyolc tűzoltóbrigád és egy helikopter is, hogy megbizonyosodjanak arról: valóban senki sincs a romok alatt. Hét embert evakuáltak a szomszédos lakásokból. A potenciális törmelék alá szorulókat kutyákkal is keresik.

A házomlás után készült videó:

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről