Késsel támadt a rendőrökre egy migráns Párizsban, a rendőrök agyonlőtték

Vágólapra másolva!
Párizs XVIII. kerületében megpróbált leszúrni egy rendőrt a 23 éves, büntetett előéletű, marokkói származású migráns – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség francia forrásokra hivatkozva. 
Vágólapra másolva!

Március 14-én, vasárnap 11 óra körül egy rendőr lelőtt egy férfit Párizs XVIII. kerületében. A nemzetközi hírügynökség információi szerint

a rendőr fedezte a kollégáját, aki éppen egy családi vitába avatkozott be, mikor a késsel felfegyverzett férfi megtámadta őket.

A rendőrség szerint a tisztviselő ekkor elővette a gumibotját, mire a férfi megpróbált elmenekülni. A rendőr üldözőbe vette az agresszív férfit, aki végül megfordult és megpróbálta megtámadni a kollégáitól eltávolodott járőrt. A tiszt, aki az üldözés során elvesztette a gumibotját, kénytelen volt használni a lőfegyverét, és lelőtte a támadóját.

A Le Point által közölt információk alapján

a támadót Hossam R.-nek hívják, Marokkóban született, és korábban már kábítószer-birtoklásért és szúrófegyver használatáért volt letartóztatva.

A francia lap szerint a rendőr kétszer-háromszor is rálőtt a támadójára. A késelőhöz azonnal mentőt hívtak, de nem sokkal később meghalt.

A sokkos állapotban lévő rendőrt is kórházba szállították.

Két vizsgálatot indítottak az ügyben, az egyiket az IGPN - amely során meg kell bizonyosodni arról, hogy a rendőr önvédelemből lőtte le a támadót. A másikat pedig az igazságügyi hatóságok indítják hivatalos személy elleni gyilkossági kísérlet miatt. A V4NA információi alapján a terrorizmust mint indítékot egyelőre kizárták a nyomozók.